Ce notă a luat fiica Adrianei Iliescu la BAC. Eliza și-a lăsat mama fără cuvinte

Ce notă a luat fiica Adrianei Iliescu la BAC. Eliza și-a lăsat mama fără cuvinte

Fiica Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, s-a descurcat de minune la examenul de Bacalaureat și nu numai și a lăsat-o fără cuvinte pe cea care i-a dat viață. Nu de puține ori, fosta profesoară a vorbit despre performanțele școlare ale fiicei ei. Ce note a luat Eliza la BAC.

Notele obținute de fiica Adrianei Iliescu la BAC

Adriana Iliescu a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2005, după ce a devenit mamă la vârsta de 68 de ani și opt luni, prin inseminare artificilă. Ea a fost profesor universitar de literatură și a scris mai multe cărți ce conțin povești pentru copii.

Eliza, fiica celei mai bătrâne mame din România, a avut rezultate excepționale la învățătură. Ea a susținut examenul de Bacalaureat în anul 2022 și a obținut note foarte mari. A luat 9,80 la Limba Română și a obținut alte două note mari, de peste 9.00, fiecare, una la Istorie și alta la celălalt opțional pe care l-a ales, având media finală de peste 9,50.

Acum, Eliza este studentă la două facultăți din București și se descurcă de minune cu învățatul, fiind o studentă conștiincioasă, iar mama ei a dezvăluit că reușește să ia numai note de 9 și 10. Ea este înscrisă la Facultatea de Litere și la Facultatea de Științe Umane, cu taxă. fiind pasionată de Filosofie și Limba Română.

”Eliza îmi cere sfaturi, dar cred că nu prea mai are nevoie de ele pentru că este mare. Este la facultate acum, nu mai este la liceu. Atunci când are nevoie de mine discutăm pe diverse teme și o ajut cum pot eu mai bine. Are note doar de 9 și 10 la facultate. Îi place foarte mult filosofia, pentru ea este o mare pasiune, limba română nu mai zic, deoarece este o materie care e ca la ea acasă. Este bine cu facultatea, pregătește referate, proiecte și tot așa. Învață!”, declara Adriana Iliescu, pentru Click!, cu ceva timp în urmă.

Cum se decurcă cu partea financiară

Fosta profesoară, în vârstă de 84 de ani, este mândră de fata ei și spune că aceasta obișnuiește să o ajute și în bucătărie.

”Și ea gătește în casă, sunt tare mândră de ea. Eu nu știu să pregătesc spaghete bolognese și le face Eliza”, a adăugat Adriana Iliescu.

În ceea ce privește situația financiară, mai ales că a doua facultate a Elizei este cu taxă, Adriana Iliescu spunea că se descurcă cu banii. Ea are o pensie de 5.000 de lei pe lună, iar pentru studiile fiicei sale plătește cam 4.000 de lei anual.

”Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei”, mai mărturisea fosta profesoară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *