Traiul la bloc vine cu o serie de reguli foarte bine stabilite. În ceea ce privește folosirea liftului, sunt puține persoane care știu că poți primi amendă pentru folosirea necorespunzătoare a acestuia. O femeie care a cumpărat în apartament în București a avut parte de un șoc.
Femeia și-a cumpărat un apartament într-un bloc vechi din Capitală, iar când a început renovarea a cărat cu liftul gunoiul scos din apartament. Vecinii însă au chemat poliția, iar femeia a fost amendată.
”Unde am greșit? De curând, am cumpărat un apartament în București, la etajul 5 al unui bloc de 10 etaje. A trebuit cojit până la placă deoarece era îngrozitor de vechi și insalubru.
Astăzi, am chemat 3 persoane cu o dubă pentru a căra, din apartamentul în renovare, un număr de 50 de saci cu moloz și spărturi de gresie. După 30 de minute de cărat saci, cu liftul (care la nevoie era lăsat să fie folosit de locatari) am auzit scandal la parter. Era administratoarea chemată de un vecin de la parter, care striga că s-a făcut mizerie în lift și drept urmare a blocat liftul, a chemat poliția și am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din hol, praf mai ales. Urma a fi șters când terminam. Oricum am curățat.
Vecinul mi-a spus că nu am voie să folosesc liftul pentru cărat, doar pe scări, (5 etaje cu saci grei de câte 30 de kg???) Că liftul este doar pentru persoane. Că cine are câini plătește în plus la lift. Că trebuia să chem de la salubritate, dar salubritatea nu intră și în bloc”, scrie femeia.
Așadar, regulile sunt clare. Există anumite blocuri însă care au un lift special pentru a căra diferite materiale.
Se poate întâmpla ca, din cauza unei defecțiuni tehnice, liftul să se blocheze. Iată câteva sfaturi pentru persoanele rămase în liftul blocat:
Vezi detalii aici – Ce e bine să faci dacă rămâi blocat în lift. Lucrurile esențiale de mare ajutor