Ce nu ai voie să faci după solar, pentru a te bucura de efectele bronzului mai mult timp. Solarul este o modalitate de a obține un bronz uniform, cât mai multă vreme.
Când te bronzezi la solar înseamnă că pielea este expusă la razele UV, care pot fi dăunătoare. Indiferent dacă te bronzezi la soare sau folosești solarul, trebuie să ai grijă de pielea ta. Astfel vei preveni uscarea și arsurile solare și pentru a vă avea un bronz superb și de lungă durată.
Ce nu ai voie să faci după solar. Regula de aur
Este vital să ai grijă de pielea ta după ce ai petrecut timp la solar. Pentru a face acest lucru, ar trebui să îți hidratezi pielea, să eviți dușul pentru o zi și să utilizezi o loțiune specială de bronzare. Fără o îngrijire corespunzătoare, bronzul tău probabil că nu va fi atât de uniform și de strălucitor pe cât îți dorești. De asemenea, solarul poate cauza uscarea și exfolierea pielii.
Pentru a te bucura însă de efectele lui mai multă vreme, iată ce reguli trebuie să respecți.
Ce nu ai voie să faci după solar. Greșeli pe care trebuie să le eviți
Evită să faci duș
Solarul funcționează prin penetrarea luminii UV în piele schimbând pigmentul. Deci, după timpul indicat petrecut la solar, este recomandat să aștepți între 4-6 ore înainte de a face duș. Aceeași recomandare este valabilă și dacă vrei să mergi la înot.
Nu exfolia pielea
Cel mai bine este să te epilezi și să îți exfoliezi pielea cu o zi sau două înainte de sesiunea de bronzare. Exfolierea te ajută să-ți pregătești pielea înainte să te bronzezi. Dacă nu ai timp pentru o exfoliere profundă, poți să folosești o perie sau un puf de baie în timpul dușului. Poate funcționa foarte bine.
Nu te deshidrata
Este indicat să bei apă imediat după ce te-ai bronzat la solar. Această procedură poate duce la deshidratarea pielii, făcându-te să te simți însetată și amețită. Așa că este cel mai bine să iei cu tine apă îmbuteliată la salonul de bronzat și bea imediat după ce ai terminat ședința.
Evită săpunul
Aplică mai bine o cremă hidratantă. Cremele hidratante ajută la înlocuirea stratului subțire de lipide care protejează pielea de pierderea apei. Orice cremă hidratantă este potrivită, dar ia în considerare utilizarea uneia cu lipozomi care conține vitamina A.
Utilizează o cremă hidratantă non-comedogenă, care nu va înfunda porii dacă ai pielea predispusă la erupții. Evită folosirea săpunului pentru că poate îndepărta uleiul de pe piele.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!