Ce nu s-a văzut la tv, când Rona Hartner a început să o imite pe Cornelia Catanga, la ”Te cunosc de undeva”. Dezvăluirile Ronei dau fiori EXCLUSIV

Rona Hartner și Cornelia Catanga au fost bune prietene: ”Suntem născute în aceeași zi!”

Rona Hartner și partenerul ei de la ”Te cunosc de undeva” (Antena 1), Johny Romano, au impresionat o țară întreagă cu interpretarea piesei ”Mama mea e florăreasă”, din repertoriul regretatei soliste de muzică lăutărească Cornelia Catanga. În interviul exclusiv pentru Ego.ro, Rona face dezvăluiri emoționante din timpul filmărilor: ”Când am început să cânt, țambalistului care a cunoscut-o pe Cornelia Catanga i-au sărit bețele din mână, ziceai că e ea acolo. Dar, recunosc, nu pot să o imit 100%!”.

Ce spune fiul Corneliei Catanga despre interpretarea Ronei Hartner a piesei ”Mama mea e florăreasă”

Cornelia Catanga, solista care a încetat din viață pe 26 martie 2021, a fost adesea imitată la ”Te cunosc de undeva” (Antena 1), iar la ediția de săptămâna trecută a competiției a venit rândul Ronei Hartner să îi interpreteze celebra piesă „Mama mea e florăreasă”. Îmbrăcată într-o rochie lungă, roșie, și împodobită cu foarte multe accesorii, așa cum purta și ”Regina muzicii lăutărești”, Rona Hartner a cântat impecabil. Chiar dacă nu s-a clasat pe primul loc, ea a impresionat o țară întreagă. Și Alexandru Pădureanu, fiul Corneliei Catanga, o felicită pe Rona, prin intermediul Ego.ro:

”Rona a fost prietenă bună cu mama și chiar mă bucură faptul că foarte mulți soliști au imitat-o pe Cornelia. Ea a fost o legendă și va rămâne în sufletul oamenilor, ca o mare artistă de muzică lăutărească. Și atât vreau să spun… Mama a cântat natural, avea o dicție ireproșabilă și o carismă cum rar se mai poate întâlni la o artistă de muzică lăutărească. Ea prin simpla apariție electriza publicul. Și chiar îi felicit pe artiștii care au imitat-o pe mama mea. Și le mulțumesc tuturor celor care au vorbit frumos despre ea”.

”Când am început să cânt, țambalistului care a cunoscut-o pe Cornelia Catanga i-au sărit bețele din mână”

Rona Hartner, celebra artistă stabilită de peste 20 de ani în Franța, ne-a vorbit și despre acest număr emoționant, despre ceea ce nu s-a văzut pe micul ecran:

”Când am început să cânt, țambalistului care a cunoscut-o pe Cornelia Catanga i-au sărit bețele din mână, ziceai că e ea acolo, luasem foarte bine acele prime note joase, apoi, pe parcursul piesei, m-am mai pierdut. Cornelia avea o voce specială, unică, recunosc, nu puteam să o imit 100%, dar nici ea pe mine. La o emisiune a vrut să mă imite, eram niște tipe foarte distractive. Eu, recunosc, n-am veleități de lăutar, sunt artistă, compozitor, am 120 de piese compuse. Am descoperit muzica lăutărească la 25 de ani, am dus-o și în Franța, mi-au plăcut toate stilurile muzicale, părinții mi-au dat o cultură foarte enciclopedică pe plan muzical. Însă, lăutăria este altceva, te naști cu acel stil”.

Ce nu s-a văzut la tv, când Rona Hartner a început să o imite pe Cornelia Catanga, la ”Te cunosc de undeva”
Rona Hartner a imitat-o pe Cornelia Catanga, la ”Te cunosc de undeva”

”Nu mulți știu, dar eu și Cornelia suntem născute în aceeași zi, pe 9 martie”

Rona Hartner ne-a făcut și câteva dezvăluiri despre frumoasa prietenie pe care a avut-o cu ”Regina muzicii lăutărești”, Cornelia Catanga”:

”Nu mulți știu, dar eu și Cornelia suntem născute în aceeași zi, pe 9 martie. Adesea ne-am serbat împreună, la Restaurantul ”Șarpele Roz”, ea îmi cânta mie, apoi îi cântam eu. Din păcate, de când a murit, n-am visat-o niciodată. Tare rău mi-a părut când am aflat că a plecat din această lume. Era o femeie tânără, în putere, putea să mai trăiască mult timp. A murit în timpul pandemiei, n-a putut lumea să meargă să o vadă, merita o altă înmormântare. Parcă sufletul ei a zis: ”Ia lăsați-mă toți în pace, că tare n-ați știut să mă respectați!”. Eu păstrez amintirile acelea frumoase cu ea, de la petrecerile la Șarpele Roz, acolo se reinventase atmosfera Bucureștiului de altădată. Oamenii se simțeau bine, era altă lume, toți știau că la orice oră din noapte puteau să asculte un lăutar care le  cântă la ureche”, ne-a mai declarat Rona Hartner în exclusivitate pentru Ego.ro

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
7.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *