Ce nu se face în a doua zi de Paște 2024. Obiceiuri care sunt interzise cu desăvârșire

Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Paște 2024!
Ce nu se face în a doua zi de Paște 2024. Obiceiuri care sunt interzise cu desăvârșire

Învierea Domnului reprezintă, fără doar și poate, una dintre cele mai importante sărbători religioase din țara noastră și nu numai. Astfel, în această perioadă, familiile se reunesc și petrec clipe minunate. Dar știai ce nu se face în a doua zi de Paște 2024? În fiecare an, românii țin cont de aceste superstiții și le pun în aplicare. Iată ce obiceiuri sunt interzise cu desăvârșire luni, 6 mai!

Tradiții, obiceiuri și superstiții care se respectă în a doua zi de Paște 2024

În a doua zi de Paște, numită și Lunea Albă, se respectă mai multe tradiții, obiceiuri și superstiții. Iată ce nu ai voie să faci astăzi, pe data de 6 mai, dar și de ce lucruri ar trebui să ții cont dacă vrei să ai parte de liniște și noroc tot anul.

În a doua zi de Paște sunt unele lucruri pe care credincioșii nu ar trebui să le facă. Spre exemplu, ei nu au voie să muncească la câmp, să spele rufe, să calce, să facă curățenie în casă sau în gospodărie.

Ce nu este bine să faci în Lunea Albă

Lunea Albă este o zi în care oamenii ar trebui să se odihnească și să se roage. De asemenea, credincioșii ar trebui să petreacă timp cu familia sau cu prietenii apropiați.

În plus, se spune că oamenii nu ar trebui să se certe cu cei din jur. A doua zi de Paște este despre iertare și iubire. Cei care au conflicte sau varsă lacrimi în Lunea Albă vor avea motive de supărare pe tot parcursul anului. Tot în a doua zi de Paște, oamenii ar trebui să stropească cu agheasmă locuința lor, astfel încât aceasta să fie ferită de energii negative.

De asemenea, se mai spune că cei care trec în neființă în a doua zi de Paște nu mai trebuie să treacă prin Judecata de Apoi, deoarece în această zi ”se deschid porțile iertării și ale Raiului”.

Citește și De ce se mănâncă ouă de Paște. Ce simbolizează de fapt ouăle roșii!

Ce este bine să faci în a doua zi de Paște

Potrivit tradiției, în a doua zi de Paște, creștinii trebuie să viziteze rudele și să celebreze alături de ele Învierea lui Iisus Hristos. De asemenea, se obișnuiește ca finii să meargă la nași cu diverse bunătăți tradiționale, iar copiii la părinți.

Tot în Lunea Albă are loc ”umblarea cu pască”. Acest obicei presupune vizitarea rudelor apropiate pentru a vesti Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Această tradiție este veche de zeci de ani. În plus, ea se practică în aproape toate colțurile României.

Citește și Program magazine de Paște 2024. Care este orarul de funcționare pe 4, 5 și 6 mai la Kaufland, Carrefour, Lidl, Auchan sau Mega Image!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *