Ciorba de perișoare este, fără îndoială, preferată de numeroși români. Ea merge de minune în zilele reci de toamnă, fiind extrem de hrănitoare, delicioasă și gustoasă. Însă, pentru ca rețeta de perișoare să iasă perfect, ca la carte, nu orice orez merge pus în compoziție. Iată cum trebuie să fie, de fapt, bobul. Doar așa perișoarele vor ieși savuroase!
Ai poftă de o ciorbă de perișoare delicioasă, ca cea pe care o prepara bunica? Dacă da, ai nimerit exact unde trebuie! Atunci când pregătești perișoarele pentru această rețetă extraordinară, orezul nu trebuie să lipsească din compoziție.
Însă, nu orice tip de orez se potrivește compoziției de perișoare, așa că ai grijă la ce cumperi. În momentul în care mergi la magazin pentru a achiziționa ingredientele necesare pentru rețeta ta, alege doar acest tip de orez. Așa nu vei da greș niciodată, iar ciorba va ieși perfectă și perișoarele nu vor fi tari.
Ei bine, potrivit gospodinelor iscusite, atunci când prepari perișoarele, este obligatoriu să folosești doar orez cu bob rotund. Acesta se utilizează, de asemenea, și la prepararea sarmalelor, dar și la prepararea orezului cu lapte.
Gospodinele iscusite au precizat că orezul cu bob lung nu este recomandat pentru aceste bunătăți, deoarece nu leagă la fel de bine compoziția. În schimb, el poate fi folosit la prepararea tocănițelor sau a ardeilor umpluți.
Citește și Câte minute se fierb perișoarele, de fapt. Secretul pentru cea mai bună ciorbă, vor ieși perfecte!
În ceea ce privește orezul, însă, trebuie să ai grijă și la cantitatea pe care o adaugi în compoziție. Gospodinele iscusite susțin că în cazul rețetei de perișoare, se utilizează o cantitate de 50 de grame de orez la 500 de grame de carne tocată.
Totuși, dacă cantitatea de carne este dublă, adică un kilograme, se adaugă 100 de grame de orez. În schimb, la sarmale se folosește o cantitate de 100-150 de grame de orez la un kilogram de carne.
Citește și Cât orez se pune la perișoare, de fapt. Multe gospodine greșesc rețeta și nu ies gustoase!