Ce pălării purtăm și cum le îngrijim într-un mod corect. Corina Leca, designer, oferă sfaturi prețioase: „Nu aș sfătui pe nimeni să bage la mașină o pălărie” VIDEO EXCLUSIV

Care a fost cea mai grea pălărie făcută de ea
Ce pălării purtăm și cum le îngrijim într-un mod corect. Corina Leca, designer, oferă sfaturi prețioase: „Nu aș sfătui pe nimeni să bage la mașină o pălărie” VIDEO EXCLUSIV

Corina Leca este deja un nume sonor în lumea modei, fiind creatoarea unor pălării extrem de iubite. Piesele sale au apărut în reviste glossy internaționale și au fost expuse la New York Fashion Week. Într-o discuție în exclusivitate pentru Ego.ro, ea ne-a oferit sfaturi prețioase cu privire la ce ar trebui să purtăm. Aceasta ne-a explicat cum se îngrijesc respectivele produse, dar și ce prețuri pot să aibă.

Ce pălării se află în tendințe

Beretele i-au cucerit pe iubitorii de modă în ultimii ani, dar nu trebuie să uităm de voalete, care au revenit puternic în tendințe. Nici cele clasice sau cele bucket nu au fost trecute cu vederea. Totuși, Corina Leca este de părere că pălăria trebuie să fie legată de personalitatea celui care o poartă:

„Întodeauna am spus că pălăria este mai mult legată de personalitatea individului decât de curentul de fashion. Cred că revistele și stiliștii propun în fiecare an culori și stiluri. Dacă tot spunem că pălăria completează ținuta, evident că ea are legătură cu tendințele. Dacă anul acesta se poartă stilul blinky, probabil că și pălăria va fi blinky. Cu toate că, sfatul pe care l-aș da este că, atunci când avem o costumație mai complicată, pălăria să fie un accent care să fie mai pe minimalist. Din contră, când avem o rochie simplă, să punem o pălărie mai extravagantă, să atragă mai mult atenția. Depinde de la persoană la persoană. În ultimii ani s-au purtat beretele, chiar acum partea de voaletă a revenit foarte mult în modă. Se poartă pălăriile fedora, cele clasice. Se poartă bucket hat, în continuare, care ies din zona de sport și sunt făcute și din materiale mai prețioase, au voalete sau accesorii.”

De la ce prețuri pornesc aceste piese

Chiar dacă totul diferă de materialele folosite, Corina Leca a dezvăluit cam de la ce preț poate să pornească o pălărie clasică, la care foarte mulți oameni visează. Cei care își doresc un astfel de produs trebuie să aibă un buget de minim 250 de euro:

„O pălărie clasică, din fetru de lână, ar putea să fie în jur de 250 de euro. Poate să fie accesorizată oricum. Doar materialul poate să coste 200 de euro. Sunt și materiale care sunt mai scumpe. La mine se pot găsi pălării și din piele, cusute, care pot să fie 150 de euro. Sau vorbim de accesorii mai ieftine, de un impact fantastic. Dar, aș zice că, pentru cine își face o pălărie la comandă, ar fi un minim de 250 de euro.”

Citește și  Greșeli vestimentare de evitat. Ce să nu porți niciodată pe stradă. Sfaturi prețioase de la Eli Lăslean și Corina Leca

Care a fost cea mai grea pălărie făcută de ea

Corina Leca este iubită de pasionații de modă, stiliști sau redactori de reviste de modă. Ea ne-a vorbit despre una dintre cele mai grele pălării pe care le-a făcut. Cererea a primit-o chiar în momentul în care se afla la New York Fashion Week:

„Eram la New York Fashion Week cu o colecție și o stilistă mi-a cerut să fac atunci o pălărie pentru o ședință foto pentru Vogue. Pe vremea respectivă mi se părea un mare lucru să apari în Vogue. Am apărut, nu neapărat cu respectiva pălărie. Am făcut-o, a fost o coroniță din flori. Mi-am luat ustensile și lucruri în camera de hotel. A fost greu pentru că a trebuit să mă adaptez la un alt spațiu, la niște resurse pe care le cumpăram acolo, într-un spațiu nou. A fost destul de greu, dar a ieșit extraordinar.”

Care este diferența între o pălărie din comerț și una făcută la comandă

De asemenea, Corina Leca a punctat că o pălărie făcută la comandă, de un designer, are structură. Piesele cumpărate din comerț sunt foarte moi, astfel că pot să se strice imediat dacă sunt puse într-o valiză:

„Fetrul se lucrează ca și lutul. Deci, la abur, poți să îl modelezi. Apoi, dacă pălăria a fost apretată, ea păstrează forma, rămâne așa. Aceasta este o diferență majoră dintre o pălărie din comerț și o pălărie făcută de un pălărier, faptul că ea are o structură. Dacă vă uitați la pălăriile din comerț, ele sunt foarte moi. Totuși, dacă le bagi în valiză, se strică. Noi avem niște materiale speciale și există posibilitatea să le pui în valiză, iar când le scoți să fie la fel.”

Cum se îngrijește o pălărie

Corina Leca îi sfătuiește pe toți să ducă pălăriile la curățătorie, fără a apela la mașina de spălat. În același timp, în cazul în care ne-a prins ploaia în timp ce purtam un astfel de obiect vestimentar, ea ne-a oferit câteva trucuri:

„Nu aș sfătui pe nimeni să bage la mașină o pălărie sau o șapcă. Nu este OK să le băgăm la mașină, trebuie să le dăm la curățat. Există o zonă interioară care absoarbe transpirația și se poate schimba la câțiva ani. Se poate și curăța. Când dau o pălărie, o dau cu instrucțiuni de îngrijire. (…) În mod normal, îi sfătuiesc pe oameni să nu o poarte ca o umbrelă, ea poate să suporte niște picături de ploaie, dar nu o tornadă. Se pot modifica borurile, dar și pentru asta există soluții. Dacă te-a plouat foarte tare, o pălărie cu boruri mai mari trebuie să fie pusă invers pe masă ca să se usuce așa cum a fost formată. Totuși, dacă borurile s-au modificat, ele pot să fie ajustate cu ajutorul aburului de la mașina de călcat.”

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *