Portocalele sunt unele dintre cele mai populare fructe din lume, datorită gustului lor dulce și aromei lor inconfundabile. Deși majoritatea oamenilor aruncă cojile de portocale după ce au mâncat pulpa, acestea pot fi folosite în diverse scopuri, atât în bucătărie, cât și în casă. În acest articol, vom explora patru utilizări mai puțin știute ale cojilor de portocale. Iată, așadar, ce poți face cu ele.
Există mai multe moduri în care poți folosi cojile de portocale pentru a da o savoare deosebită anumitor preparate culinare sau băuturi. Iată patru trucuri pe care merită să le aplici, de fiecare dată când când ai nevoie.
Cojile de portocale confiate reprezintă un deliciu aromat, perfect pentru a adăuga un plus de savoare prăjiturilor, fursecurilor sau cozonacilor. Procesul de preparare este simplu:
Alege portocale bio, răzuiește doar coaja portocalie, întrucât membrana albă este amară, și combină coaja răzuită cu zahăr. Pune amestecul în bocănele mici, la frigider. Se păstrează aproximativ două luni și vei avea un zahăr foarte aromat pentru fursecuri și cozonaci.
Transformă sarea obișnuită într-un condiment sofisticat, amestecând-o cu coajă de portocală fin răzuită. Procedeul este asemănător cu cel de la zahăr.
Această sare aromată poate fi folosită în salatele de crudități, în dressing-uri sau chiar în sosuri pentru fripturi. O notă subtilă de citrice poate transforma simplul tău preparat într-o experiență culinară deosebită.
Dacă vrei să îți impresionezi musafirii la mesele festive cu o băutură savuroasă, poți alege să îi servești cu un cocktail cu aromă de portocală. Tot ce trebuie să faci este să prepari un sirop concentrat de portocală și apoi să îl diluezi cu apă și sucuri de fructe.
Iată cum se procedează: