Ce poți face cu cojile de portocale. 4 utilizări mai puțin știute

Cum le poți folosi?
Ce poți face cu cojile de portocale. 4 utilizări mai puțin știute

Portocalele sunt unele dintre cele mai populare fructe din lume, datorită gustului lor dulce și aromei lor inconfundabile. Deși majoritatea oamenilor aruncă cojile de portocale după ce au mâncat pulpa, acestea pot fi folosite în diverse scopuri, atât în bucătărie, cât și în casă. În acest articol, vom explora patru utilizări mai puțin știute ale cojilor de portocale. Iată, așadar, ce poți face cu ele.

Ce poți face cu cojile de portocale

Există mai multe moduri în care poți folosi cojile de portocale pentru a da o savoare deosebită anumitor preparate culinare sau băuturi. Iată patru trucuri pe care merită să le aplici, de fiecare dată când când ai nevoie.

Coji de portocale confiate

Cojile de portocale confiate reprezintă un deliciu aromat, perfect pentru a adăuga un plus de savoare prăjiturilor, fursecurilor sau cozonacilor. Procesul de preparare este simplu:

  • Alege doar portocale bio pentru a evita pesticidele;
  • Curăță cojile de membrana albă și pune-le într-un borcan cu apă la frigider pentru 24 de ore;
  • Se lasă cojile până a doua zi, după care se fierb până când se înmoaie;
  • Prepară un sirop din apă și zahăr și fierbe cojile în sirop până devin translucide;
  • Păstrează cojile confiate în borcane la frigider și folosește-le pentru deserturi.

Zahăr cu coajă de portocală: un îndulcitor aromatic

Alege portocale bio, răzuiește doar coaja portocalie, întrucât membrana albă este amară, și combină coaja răzuită cu zahăr. Pune amestecul în bocănele mici, la frigider. Se păstrează aproximativ două luni și vei avea un zahăr foarte aromat pentru fursecuri și cozonaci.

Sare cu coajă de portocală

Transformă sarea obișnuită într-un condiment sofisticat, amestecând-o cu coajă de portocală fin răzuită. Procedeul este asemănător cu cel de la zahăr.

Această sare aromată poate fi folosită în salatele de crudități, în dressing-uri sau chiar în sosuri pentru fripturi. O notă subtilă de citrice poate transforma simplul tău preparat într-o experiență culinară deosebită.

Sirop de portocale pentru cocktail-uri

Dacă vrei să îți impresionezi musafirii la mesele festive cu o băutură savuroasă, poți alege să îi servești cu un cocktail cu aromă de portocală. Tot ce trebuie să faci este să prepari un sirop concentrat de portocală și apoi să îl diluezi cu apă și sucuri de fructe.

Iată cum se procedează:

  • Răzuiește doar coaja portocalie de la portocale bio;
  • Folosește o cantitate cât mai mare de coajă de portocale și pune-o într-o sticlă transparentă de sticlă de jumătate de litru;
  • Toarnă peste cojile de portocale rase vodkă de bună calitate, fără miros, atât cât să treacă alcoolul un deget peste cantitatea de coajă;
  • Lasă 5 zile amestecul la infuzat;
  • Strecoară apoi amestecul astfel încât să rămâi cu vodka infuzată cu aromă de portocală;
  • Folosește acest alcool concentrat cu aromă de portocale pentru cocktail-uri de iarnă, pe care le diluezi cu sirop de portocale și apă și le decorezi cu coajă proaspătă de portocale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *