Ce poți găti cu resturile de mămăligă, pentru a nu le irosi de fiecare dată când vă rămân la masă. Mămăliga este aproape nelipsită de pe mesele românilor, aceasta fiind consumată alături de alte preparate, cum ar fi varza, brânza, smântâna sau altele. Însă, de cele mai multe ori, rămân resturi de mămăligă și pentru a nu le arunca, vă dăm câteva idei de preparate ce vă vor bucura papilele gustative.
Mămăliga este considerat alimentul minune cu numeroase beneficii pentru organism. Porumbul este recunoscut pentru proprietatile sale astringente, diuretice, antiinflamatoare, tonice. De asemenea este utilizat ca aliment, dar si ca plantă medicinală de foarte mulți ani. Iată mai jos, câteva variante în care să folosiți resturie de mămăligă.
Bruschetele de mămăligă se prepară ușor. Se taie produsul cu ajutorul unei căni, având grija ca grosimea acestora să fie de maximum 2 cm.
Ungeți fiecare bucata de mămăliga cu ulei de măsline și usturoi si apoi adăugați deasupra rosii cu busuioc, mozarella creveti, ansoa și parmezan etc. Băgați la cuptor și lăsați până bucățile de mămăligă se rumenesc, iar brânza se topește.
Mămăliga se taie în cubulețe și se stropesc cu ulei de măsline. Se adaugă busuioc și sare și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se baga în cuptor până când se rubenesc. Crutoanele se pot consuma cu supe creme.
Puțini știu că mămăliga uscată poate fi transformată ușor în aluat de pizza. Mai mult, este sănătoasă și ajută la siluetă. Primul pas este să decupați mămăliga sub forma unui blat, cu o grosime de maxim 2 cm, în funcție de preferință.
O ungeți cu ulei de măsline și sos de roșii și apoi adăugrați toppingurile preferate, cum ar fi, roșii, brânză, parmezan. Pizza cu aluat din mămăligă, trebuie ținută la cuptor, aproximativ 10 minute.
Chiar dacă pare greu de grezut, mămăliga se poate transforma într-o bază delicioasă pentru deserturi. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați interiorul moale cu tot soiul de arome dulci și transformate în aluat sau baze de tarte, biscuiți sau brioșe.
Tăiați mămăliga în fâșii, le ungeți cu ulei de măsline și adăugați ierburi aromatice, apoi le băgați la cuptor. Rezultatul este unul neașteptat și cu siguranță veți repeta experiența.