Ce poți să faci cu uleiul folosit la prăjit. 3 moduri nebănuite în care îl poți integra în gospodărie

Iată ce poți să faci cu uleiul folosit la prăjit!
Ce poți să faci cu uleiul folosit la prăjit. 3 moduri nebănuite în care îl poți integra în gospodărie

Uleiul este nelipsit din bucătăriile românilor și nu numai. Însă, oricât de incredibil ar părea, este un produs foarte poluant. De aceea, nu se recomandă aruncarea lui în vasul de toaletă sau în chiuvetă. Totuși, ce poți să faci cu uleiul alimentar uzat? Află, din rândurile de mai jos, cum îl poți integra în gospodărie!

Ce poți să faci cu uleiul alimentar folosit

Tocmai ai prăjit cartofi, carne sau ouă în ulei? Ei bine, după cum am precizat și mai sus, lichidul rămas în tigaie nu trebuia aruncat la voia întâmplării, fiindcă el poate fi extrem de dăunător mediului.

În plus, uleiul poate înfunda țevile de scurgere şi cu siguranţă nu-ţi doreşti acest lucru. Iată ce poți să faci, în schimb, cu lichidul pe care tocmai l-ai folosit la gătit.

  • Obține un săpun natural

Ai adunat o cantitate mare de ulei folosit? Ei bine, dacă da, află că din acest produs uzat poți obține un săpun natural. Da, ai auzit bine!

Tot ce trebuie să faci este să amesteci uleiul folosit cu doi litri de apă și 250 de grame de sodă caustică, conform rețetei tradiționale.

Ai grijă însă, la soda caustică, fiindcă este foarte toxică! Folosește mănuși și ochelari de protecție, pentru a evita ca pielea să intre în contact direct cu substanța.

  • Obține lumânări parfumate

O altă modalitate de a utiliza acest produs este aceea de a-l folosi pentru a face câteva lumânări parfumate. Pentru a le crea, vei avea nevoie de ulei, bineînțeles, dar și de acid stearic de origine vegetală, de fitile și de ulei esențial pentru miros plăcut.

Acum, ia o crăticioară și pune părți egale ulei și acid. Ulterior, pune recipientul pe foc pentru a se combina ingredientele. Adaugă și câteva picături de ulei esențial și toarnă amestecul rezultat în pahare.

Când stratul superior devine puțin solid, se pun fitilele în centru și se lasă apoi să se răcească până când lumânarea se întărește.

Citește și Maioneză rapidă la blender. Cât ulei se adaugă și de ce ingrediente mai ai nevoie pentru a ieși perfectă!

  • Producerea de biocombustibil

În cele din urmă, poți contacta o companie care produce biocombustibili și care ar putea fi interesată să colecteze acest ulei, deoarece poate fi transformat într-un combustibil util pentru unele vehicule de transport.

Citește și Nu mai pune ulei în salata de vinete. Ce trebuie să adaugi de fapt pentru un gust deosebit, ingredientul care o face cremoasă și ușoară!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *