Ce poți să faci dacă ai luat amendă pentru parcare în Thassos. Românii care ajung aici trebuie să știe asta

Polițiștii greci îți pot lua și plăcuțele de înmatriculare dacă ai parcat în loc nepermis

Scris de: Daoud Andra

16 Jun. 2023

Ce poți să faci dacă ai luat amendă pentru parcare în Thassos. Românii care ajung aici trebuie să știe asta

Insula Thassos este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Grecia. An de an, mii de români aleg să meargă acolo în concediu, în special datorită prețurilor accesibile. Dacă alegi să mergi cu mașina personală, trebuie să știi ce poți să faci dacă ai luat amendă pentru parcare în Thassos. În cât timp o poți plăti și unde.

Mergi în Grecia cu mașina? Iată ce poți să faci dacă ai luat amendă pentru parcare în Thassos

Thassos este una dintre insulele grecești cele mai apropiate de continent, astfel că este alegerea multor români care merg în vacanță cu mașina. Distanța până acolo, din București, este de puțin peste 600 de kilometri, astfel că mulți români merg acolo cu mașina personală. Insula care atrage an de an mii de turiști străini are o suprafață de aproape 400 de kilometri pătrați, astfel că pentru a vedea cât mai mult din ea, este nevoie să te deplasezi cu mașina.

Citește și: Cele mai frumoase plaje din Thassos. Locuri de vis, cu nisip fin și ape turcoaz

Dacă la unitatea de cazare ai locul de parcare asigurat, atunci când te plimbi pe insulă, trebuie să știi că nu poți parca oricum și oriunde. Polițiștii greci nu fac excepții, iar dacă ai lăsat mașina într-un loc unde nu este permisă parcarea, vei rămâne fără plăcuțele de înmatriculare.

Pentru a le recupera, trebuie să plătești o amendă, care se achită la Oficiul Poștal din zonele Limenas și Limenaria, în timpul săptămânii. Dacă rămâi fără plăcuțe în weekend și nu mai poți aștepta până luni, trebuie să mergi la sediul poliției, iar oamenii legii îți vor da un cont online în care poți plăti amenda.

Citește și: Cât costă o croazieră în Thassos. Servicii, program și prețuri 2022

Ce poți să faci dacă ai luat amendă pentru parcare în Thassos
Thassos este una dintre cele mai vizitate insule grecești

Ce să faci dacă ai primit o altfel de amendă

Codul rutier din Grecia prevede sancțiuni și pentru alte derapaje, nu doar pentru parcare în loc nepermis. Dacă depășești limita legală de viteză sau circuli cu mașina sub influența băuturilor alcoolice, polițiștii greci îți vor reține permisul de conducere și te vor amenda.

Există un grup de Facebook dedicat turiștilor care merg în Thassos și care numără aproape 140 de mii de membri. Pe Forum Thassos orice turist român poate găsi informații cu privire la amenzile auto, dar și recomandări de taverne, locații de cazare, plaje sau locuri de vizitat și alte informații utile.

Citește și: Cât a ajuns să coste o vacanță în Grecia în 2023. Nu mai e o destinație așa ieftină

„Plata amenzii se face la Oficiul poștal ΕΛΤΑ de luni până vineri (din Limenas și Limenaria). În cazul în care vi se iau plăcuțele de înmatriculare și este weekend, mergeți la secția de poliție din Limenas sau Limenaria. Agenții vă pot da contul bancar IBAN unde să plătiți amenda. Veți trimite e-mail la adresa at.thasou@astynomia.gr cu dovada de plată, iar ulterior aceștia vă vor înapoia plăcuțele de înmatriculare.

Dacă vi s-au ridicat permisul de conducere, plăcuțe de înmatriculare, dacă ați condus în stare de ebrietate sau ați încălcat alte reguli de circulație și siguranță rutieră adresați-vă secției de poliție pentru plata amenzii și recuperarea documentelor în cel mai scurt timp posibil, conform legii. În cazul în care ați primit amendă și nu vi s-au ridicat plăcuțe de înmatriculare și trebuie să plecați urgent de pe insulă sau este weekend, sunați sau mergeți la secția de poliție.”, se explică pe grupul de pe Facebook.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *