Ce poți să faci dacă ai pus balsam de rufe în loc de detergent în mașina de spălat. Soluția simplă pe care o ai la îndemână

Sfaturi utile pentru orice gospodină
Ce poți să faci dacă ai pus balsam de rufe în loc de detergent în mașina de spălat. Soluția simplă pe care o ai la îndemână

Balsamul de rufe este un produs des folosit datorită faptului că face hainele să miroasă foarte bine după spălare. Chiar dacă este un produs destinat hainelor, nu este recomandat să fie folosit în locul detergentului de rufe. Ce e de făcut atunci când îl pui din greșeală în compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat?

Ce se întâmplă dacă din greșeală pui balsam de rufe în loc de detergent în mașina de spălat

Mașina de spălat este un electrocasnic necesar și foarte des folosit în orice casă. Cu ajutorul ei scăpăm de munca depusă pentru a spăla tot ce înseamnă haine, lenjerii, prosoape sau multe altele. Se poate întâmpla, din grabă, să pui balsam de rufe în compartimentul pentru detergent. Ce este de făcut?

Detergentul se folosește pentru îndepărtarea petelor de orice fel și a altor resturi, iar balsamul de rufe este conceput pentru a întări și proteja țesăturile, dar și pentru a le da un miros plăcut. În situația în care le-ai încurcat trebuie să știi că balsamul în locul detergentului nu va face prea multe în ceea ce privește curățarea hainelor.

Detergentul este un amestec de substanțe chimice și enzime conceput să îndepărteze murdăria, acumulările și bacteriile de pe țesături. Balsamul de rufe doar maschează mirosul, scrie playtech.ro.

Singura soluție este să le pui din nou la spălat, însă de această dată cu detergent. Acesta va ajuta la descompunerea balsamului de rufe și la îndepărtarea acestuia de pe haine. În plus, mai poți pune o ceașcă de oțet la ciclul de spălare care ajută la îndepărtarea balsamului de rufe care persistă. La final vei obține haine curate, cu miros proaspăt.

Ce să pui în mașina de spălat pentru a scoate mirosul neplăcut din haine

Dacă hainele tale au un miros urât care nu iese nici după un ciclu normal de spălare cu detergent și balsam, iată o soluție simplă și eficientă. Combinația de oțet cu bicarbonat de sodiu este ideală în astfel de situații. Amestecă două căni de apă, o lingură de bicarbonat de sodiu și un sfert de cană de oțet alb și toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează o cantitate generoasă din acest lichid pe haine, înainte de a le pune în mașina de spălat. Lasă-le așa pentru 15 minute, apoi prnește mașina la programul normal de spălare.

Vezi și – Trucul minune care curăță depunerile de calcar din mașina de spălat. Ai nevoie de un ingredient banal, se găsește în orice gospodărie

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *