Ce poți să faci, de fapt, cu frunzele de nuc toamna. Nu le mai arunca, sunt aur curat în curte

Beneficiile multiple ale acestora
Ce poți să faci, de fapt, cu frunzele de nuc toamna. Nu le mai arunca, sunt aur curat în curte

Nu mai aruncați frunzele de nuc, căci pot fi folosite în diverse tratamente naturiste. De la nuc se poate folosi aproape tot, de la frunze, coji verzi, până la fructele uscate. Iată ce poți să faci, de fapt, cu frunzele de nuc toamna! Veți rămâne uimiți.

La ce sunt bune frunzele de nuc toamna

De regulă, frunzele de nuc sunt mari, compuse din 5-9 foliole eliptice. Culoarea acestorra este verde închis, iar primăvara, frunzele tinere sunt de culoare verde deschis sau chiar roșiatice, depinde de soiul nucului.

Deși mulți cred că frunzele de nuc sunt toxice, specialiștii susțin că acestea produc o subtanță chimică care se numește juglona. Dacă aceasta se strânge în sol, plantele vor crește mai greu. De asemenea, solul poate deveni toxic dacă frunzele căzute toamna nu sunt adunate și sunt lăsate pe toată perioada iernii.

Pe de altă parte, frunzele de nuc au beneficii nebănuite asupra organismului, ameliorând sau chiar tratând multiple afecţiuni. Frunzele de nuc se strâng în în perioada mai-august, pentru că atunci au un conținut mare de substanţe active.

Citește și: Ce copaci să nu plantezi în curte. Pot fi un adevărat pericol

Frunzele de nuc, folosite ca erbicid natural

Frunzele de nuc conțin o cantitate mare de iod. Într-o cantitate mică, aceste frunze pot fi folosite ca erbicid natural. În plus, câteva frunze de nuc mărunțite fac minuni și în cotețul găinilor sau la porci, efectul fiind de deparazitare. Important este să nu fie folosite în cantități prea mari.

Tratament benefic și pentru ten

Frunzele de nuc pot fi folosite sub formă de infuzie şi pentru tratarea problemelor tenului. Infuzia este recomandată persoanelor cu ten gras care vor să scape de roşeaţă şi iritaţii. Pentru o infuzie tratament din frunze de nuc se folosesc patru linguri din frunze uscate de nuc la o cană de apă

Regenerează părul

Frunzele de nuc au un efect benefic asupra părului. Din cele mai vechi timpuri au fost folosite cu succes ca tratament împotriva căderii părului. Astfel, frunzele de nuc constituie de asemenea o alternativă naturală pentru vopsirea părului. Pot fi folosite pe post de vopsea de păr de către persoanele care au părul şaten şi vor să capete o nuanţă arămie specială. Frunzele de nuc se fierb în apă, iar licoarea colorată care face minuni se aplică pe păr după spălare. Cantitatea recomandată este de cinci mâini de frunze uscate la cinci litri de apă.

Se poate prepara și ceai din frunzele de nuc

Ceaiul din frunze de nuc se prepară prin infuzie: o lingură de frunze uscate de nuc la o cană de apă. Pe cât de simplă este procurarea frunzelor şi procesul de uscare, pe atât de complexe sunt beneficiile consumului de ceai. Ceaiul preparat din frunze de nuc reduce glicemia, ajută la tonifierea organismului, scade tensiunea arteriala şi are efect detoxificant.

Citește și: De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi din curte. Secretul de top al experților, ajută mai mult decât ai fi crezut

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *