Ce poți să pui în clătite în loc de apă minerală. Rezultatul te va cuceri pe loc, vor fi un adevărat deliciu

Așa vor ieși perfecte!
Ce poți să pui în clătite în loc de apă minerală. Rezultatul te va cuceri pe loc, vor fi un adevărat deliciu

Cu siguranță, oricărui român îi plac clătitele. Umplute cu gem, dulceață sau ciocolată, ele sunt extrem de delicioase și, în plus, se prepară foarte simplu și rapid. Multe gospodine obișnuiesc să le facă cu apă minerală, dar, dacă nu ai la îndemână această băutură, poți adăuga altceva. Află din rândurile de mai jos ce poți să pui în clătite în loc de apă minerală. Așa vor ieși și mai gustoase!

Cu ce poți înlocui apa minerală din clătite

O porție de clătite este aproape imposibil de refuzat. Acest desert este extrem de delicios, astfel că nu degeaba majoritatea românilor îl apreciază și îl iubesc.

De regulă, aluatul se prepară cu ouă, lapte, apă minerală și făina, apoi clătitele se fac într-o tigaie încinsă. Ele pot fi umplute cu diferite gemuri și dulcețuri, dar și cu ciocolată.

Apa minerală este folosită pentru ca clătitele să iasă pufoase și savuroase, dar ce te faci dacă nu o ai la îndemână? Ei bine, nu îți face griji! Potrivit bucătarilor iscusiți, această băutură poate fi înlocuită cu alte ingrediente care dau un gust senzațional clătitelor, precum:

  • sifon
  • apă plată
  • lapte natural dulce sau acru
  • suc natural de portocale
  • suc de mandarine sau de migdale
  • fanta sau sprite
  • sirop de ciocolată
  • suc de roșii

Rețetă de clătite cu suc de portocale

Ingrediente

  • patru ouă
  • 275 de grame de făină
  • 250 de mililitri de suc de portocale
  • 250 de mililitri de lapte rece
  • trei linguri de zahăr
  • un praf de sare

Citește și Cu ce să înlocuiești laptele din clătite. Ies mult mai gustoase așa și cu o aromă aparte. Toată familia va fi încântată!

Mod de preparare

Mai întâi, vom sparge ouăle, într-un vas, fără a separa albușul de gălbenuș. Apoi, vom adăuga zahărul și sarea și vom amesteca cu o lingură de lemn.

După ce am făcut acest lucru, vom încorpora sucul de portocale, laptele și vom presăra făina, amestecând continuu cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma coloașe.

Ulterior, lăsăm aluatul să se odihnească timp de o jumătate de oră. Mai departe, vom amesteca compoziția cu un polonic mic și vom pune în tigaia încinsă în care a fost întins puțin ulei. Prăjim clătitele pe ambele părți, la foc mediu.

Citește și Secretul clătitelor care nu se lipesc de tigaie. Ce să adaugi în aluat ca să iasă pufoase și să nu se mai rupă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *