Ce preferă bărbaţii: femeile cu părul lung sau scurt? Studiul care scoate la iveală adevărul

Cât de mult contează lungimea părului pentru a fi atrăgătoare în ochii unui bărbat? Iată ce spun cele mai recente studii.
Ce preferă bărbaţii: femeile cu părul lung sau scurt? Studiul care scoate la iveală adevărul

Ce preferă bărbaţii: femeile cu părul lung sau scurt? Cât de mult crezi că este importantă lungimea părului pentru a fi atractivă și senzuală în ochii unui bărbat? Sunt multe femei care preferă părul scurt pentru că îl consideră confortabil, frumos și mult mai ușor de coafat. Pe de altă parte, alte femei gândesc diferit și cred că părul lung, strălucitor atrage privirile bărbaților. Cine are dreptate, într-un final?

În cele din urmă, studiul care scoate la iveală adevărul a clarificat dacă este un mit sau o realitate să crezi că părul lung te face mai sexy. Cercetătorii au dat chiar un răspuns convingător pentru a soluționa această dilemă.

Ce preferă bărbaţii: femeile cu părul lung sau scurt

Ce preferă bărbaţii: femeile cu părul lung sau scurt?

Dintotdeauna, a existat ideea că femeile cu părul lung sunt mai atrăgătoare în ochii bărbaților. Dincolo de ideea de atracție fizică, un păr lung, mătăsos inspiră sănătate. Orică bărbat visează să aibă alături o femeie sănătoasă, care ar putea să le nască apoi copii sănătoși, de aceea părul lung este un detaliu care atrage atenția.  De aici și ideea femeile ar fi mai atractive și primesc mai multe complimente de la bărbați dacă au părul lung.

De ani de zile, această credință s-a menținut și uneori influențează decizia unei unei femei de a se tunde. Unele ar dori să experimenteze o tunsoare pixie sau bob. Acestea sunt stiluri mai excentrice și în cele din urmă nu sunt puse în practică, pentru că unele femei se tem că apoi ar putea trece neobservate.

Iată însă răspunsurile importante pe acest subiect, oferite de cel mai recent studiu.

Ce este mai sexy o femeie cu părul lung sau scurt?

Studiile efectuate de Scandinavian Journal of Psychology au subliniat că lungimea părului unei femei nu influențează atracția la bărbați. Faptul că părul lung face femeile mai sexy, ar fi doar un mit. Astfel se pune capăt acestor credințe și stereotipuri asupra senzualității femeii.

În acest studiu, o parte dintre bărbații intervievați au spus că sunt mai atrași de femeile cu părul scurt. Au argumentat acest lucru spunând  că li se par mai sincere și mai distractive. Cu toate acestea, alte cercetări efectuate pe aceeași temă au arătat și părerile opuse. Unii bărbați sunt mai atrași de femeile cu păr lung, deoarece le consideră a fi sănătoase și independente.

În concluzie, tipul de păr care se dovedește a fi mai sexy și mai atrăgător, are legătură mai mult cu aspectul său. Părul ondulat este considerat cel mai frumos și atrage atenția deoarece accentuează trăsăturile feței, mai ales pomeții, ochii și buzele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.3 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *