În inima Moldovei, bucătăria tradițională este o artă în sine, iar gospodinele adaugă mereu o notă magică la preparatele lor pentru a le conferi un gust desăvârșit. Sarmalele reprezintă un fel de mâncare pe care cu toții îl savurăm cu mare drag. Însă, dacă ți-am spune că mai poți adăuga un ingredient secret care să le accentueze aromă.
Fiecare regiune are propria sa tradiție culinară și secrete de bucătărie, adăugarea unui ingredient secret în oala cu sarmale poate transforma acest preparat într-o delicatesă cu un gust unic.
Așadar, descoperiți cum bucătăria poate deveni o artă și ce element misterios se poate ascunde în oala cu sarmale pentru a le oferi un gust aparte, astfel încât să bucure papilele gustative și celui mai pretențios individ.
Citește și: Nu pune deloc ouă în sarmale. Secretul care le face incredibil de moi și gustoase
Ei bine, nu vă mai ținem în suspans și vă dezvăluim trucul secret pentru a obține un gust uimitor în sarmale. Știm cu toții că afumătura conferă o aromă unică acestui preparat tradițional, însă până acum poate ați optat pentru ciolan afumat, costiță, scăriță sau slănină afumată.
Cu toate acestea, există un ingredient mai puțin obișnuit, dar cu o aromă extraordinară, care poate face minuni în sarmalele voastre: kaizerul. Acesta poate adăuga o notă inconfundabilă de fum și savoare preparatului final și vă garantăm că veți fi încântați de gustul desăvârșit pe care îl va oferi sarmalelor voastre.
Vezi și: Care este cea mai potrivită carne pentru sarmale. Secretul pentru a obține un gust perfect
Ingrediente
Te poate interesa și: Cât orez se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine, secretul pentru un gust irezistibil
Înainte de a începe procesul de pregătire a sarmalelor, primul pas este să pregătim carnea. Începem prin a curăța cele două cepe, apoi le tocăm mărunt.
După, într-un vas, așezăm carnea de porc și adăugăm ceapa tocată, orezul, o linguriță de boia dulce, pătrunjelul, trei linguri de tocătură de ardei (dacă nu aveți, puteți folosi două linguri de pastă de tomate), sare și piper, după gust și începem să amestecăm bine compoziția.
Apoi, tăiem cotorul celor două verze și desfacem cu grijă frunzele. Le clătim sub un jet de apă rece. Putem întinde o frunză de varză, tăia nervurile și apoi așezăm în centrul frunzei cam o lingură din compoziția de carne.
Dacă frunzele sunt mai mari, le putem tăia pe jumătate. Apoi împăturim capetele frunzei și rulăm. Așezăm sarmalele cu grijă în oală și folosim degetul arătător pentru a aranja capetele și pentru a le fixa.
Pentru a prepară sarmalele, așezăm o parte din varza tocată pe fundul oalei. Punem câteva felii de kaizer și câteva foi de dafin. Așezăm primul strat de sarmale peste acestea, iar apoi adăugăm restul de varză tocată, kaizer și foi de dafin.
Continuăm să adăugăm straturi de sarmale astfel, până terminăm ingredientele. Turnăm apa amestecată cu pastă de tomate până acoperim complet suprafața sarmalelor. Așezăm oala pe foc și lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 3 ore, la foc mic. De asemenea, puteți savura sarmalele ca de obicei cu mămăligă, smântână și ardei iute.