Ce religie are de fapt Klaus Iohannis, președintele României. Nu mulți știu asta

Curiozități mai puțin știute despre președintele României.
Ce religie are de fapt Klaus Iohannis, președintele României. Nu mulți știu asta

Ce religie are de fapt Klaus Iohannis, un detaliu mai puțin cunoscut. Președintele României, alături de soția sa, Carmen Iohannis formează unul dintre cele mai frumoase cupluri oficiale.

Au fost permanent discreți cu viața personală și până acum s-au aflat puține lucruri despre aceștia. O curiozitate are legătură cu religia lor. Dacă despre Prima Doamnă nu se știu prea multe detalii, despre Klaus Iohannis se știe că nu este de religie ortodoxă.

Ce religie are de fapt Klaus Iohannis, președintele României

Așa cum este evident din numele pe care îl poartă, președintele Klaus Iohannis are naționalitate germană. Acesta este membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană. Acest lucru înseamnă că președintele României este de religie luterană, fiind parte dintr-o minoritate etnică și religioasă. Acest detaliu a fost văzut ca un dezavantaj la alegerile prezidențiale.

Ce religie are Iohannis
Klaus și Carmen Iohannis

”Este un dezavantaj evident, pe care PNL l-a asumat, că doar nu e o necunoscută, nu e vorba de ceva despre care aflăm mâine. E o asumare a partidului ca atare. Desigur, e evident că simpatia pentru germani mai există cât de cât în România, dar, atenție, în anumite zone și la anumite categorii sociale!”, a explicat sociologul Alfred Bulai, citat de b1.ro.

Totuși acest lucru nu l-a împiedicat să câștige două mandate prezidențiale, fiind ales președintele României în 2014 și reales în 2019.

Iohannis, la al doilea mandat

Pe data de 13 iunie, Klaus Iohannis își sărbătorește ziua de naștere. În acest an, cum ziua președintelui a picat într-o zi liberă, în minivacanţa de Rusalii, acesta nu are nimic planificat pe agenda prezidențială.

Klaus Iohannis a urmat școala germană din Sibiu și Liceul „Samuel von Brukenthal” din același oraș. În 1978 a fost admis la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, iar în 1983, a început să predea la mai multe școli din împrejurimile Sibiului. Din anul 1989, după revoluție a decis să rămână în România, la Sibiu, deși părinții și sora sa au emigrat.

În anul 1990 a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor ( (FDGR) din România și a decis să intre în politică. Klaus Iohannis a condus acest forum peste 10 ani. În 2000, FDGR l-a dsemnat candidat la alegerile pentru Primăria Sibiului. Iohannis a și câștigat alegerile cu peste 70% din voturi.

În anul 2007, după al doilea lui mandat la primărie, Sibiul a devenit „Capitală Europeană a Culturii”. Pe 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a fost ales președintele României. Acesta a câștigat încrederea românilor cu viziunea ”România lucrului bine făcut”. Cinci ani mai târziu, Klaus Iohannis a candidat pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din 2019. Acesta a câștigat din nou alegerile, de această dată cu programul ”Împreună pentru România Normală”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6 287 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *