Monica Odagiu a fost implicată duminică într-un accident rutier care s-a soldat cu moartea unui bărbat. Actrița este anchetată acum pentru ucidere din culpă, iar un avocat celebru a explicat ce riscă Monica Odagiu, în urma anchetei. Care sunt variabilele în funcție de care va fi stabilită pedeapsa, conform legii.
Monica Odagiu este anchetată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului pe care l-a provocat duminică după-amiază. Actrița a lovit cu mașina un pieton care trecea strada neregulamentar, iar acesta a decedat în urma impactului. Ancheta urmează să stabilească circumstanțele producerii accidentului, iar oamenii legii vor analiza inclusiv imaginile surprinse de camerele de supraveghere.
Din primele informații, pietonul nu se afla pe trecere în momentul impactului. De asemenea, actrița nu consumase alcool sau substanțe psihoactive în momentul producerii accidentului. Monica Odagiu susține că bărbatul s-ar fi aruncat în fața mașinii și că nu a mai putut să evite impactul. Avocatul Adrian Cuculis a explicat că este un caz clasic de ucidere din culpă, iar acum ancheta trebuie să stabilească ce viteză avea vedeta în momentul producerii accidentului.
Specialistul a explicat că, în funcție de viteza cu care circula, pedeapsa ar putea fi diferită și că în astfel de cazuri chiar și o diferență de câțiva km la oră poate schimba încadrarea.
„E normal să fie o anchetă pentru că totuși a murit o persoană. La prima vedere, cel puțin, pare să fie un caz clasic de ucidere din culpă, doar că, în funcție de cum vor fi adunate datele și cum va fi făcută ancheta, depinde cu ce viteză rula pe acolo. După cum am văzut imaginile de mai devreme, era chiar în proximitatea unei treceri de pietoni.”, a declarat Adrian Cuculis, la Antena 3 CNN.
Avocatul Adrian Cuculis a mai explicat că actrița ar fi trebuit să circule cu viteză redusă, fiindcă se afla în apropierea unei treceri de pietoni. Astfel, fapta poate fi încadrată la ucidere din culpă prin încălcarea unor reguli de circulație, caz în care pedeapsa crește.
„Este clar că tu trebuie să frânezi în momentul în care te apropii de o intersecție și de trecere de pietoni, iar dacă rula cu o viteză mai mare decât viteza legală, bineînțeles că și încadrarea o să fie alta și o să vorbim de pedeapsă de la unu până la cinci ani. Sau se poate schimba de la doi până la şapte ani. (…)
Nu-mi închipui că mergea cu 100 km/h, nici n-ai unde să rulezi acolo cu viteza asta. Fiecare kilometru în plus, chiar și un kilometru câteodată, îți schimbă încadrarea faptei, de la ucidere din culpă în formă simplă la ucidere din culpă prin încălcarea unor reguli de circulație și, implicit, și pedeapsa crește odată cu schimbarea acestei încadrări.”, a mai precizat avocatul.