Ce rugăciune este bine să rostești de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

“Este unul dintre cei mai importanți sfinți în cultul creștin, simbol al adevărului, al lucrării neîntrerupte și al smereniei"
Ce rugăciune este bine să rostești de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

În fiecare an pe data de 29 august creștinii ortodocși prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Potrivit religiei, Ioan este grabnic ajutător, astfel că rugăciunile înălțate către el în această nu rămân fără răspuns.

Ce rugăciune este bine să rostești de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Creștinii ortodocși care au nevoie de vindecare trupească sau sufletească, de ajutor pentru căsătorie, sarcină sau să își aducă partenerul pe calea cea bună, să recupereze bani sau alte lucruri pierdute, să aibă ajutor la examene, rostesc următoarea rugăciune puternică de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

“Sfinte Ioane, Înainte-mergătorule, frumusețea cerului și bucuria pământului, cel ce prin tăierea capului tău pământul întreg l-ai sfințit, primind această smerită rugăciune a noastră, izbăvește-ne din toate nevoile și ne scoate din chinul ce va să fie, pe noi, cei ce te lăudăm cu credință și nădejde. Ca unul ce stai înaintea scaunului lui Hristos, ajută-ne să-i biruim pe vrăjmașii văzuți și pe cei nevăzuți. Izbăveşte-ne din tot necazul şi, având îndrăznire către Domnul, fereşte-ne de ispitele acestui veac. Dăruieşte-ne nouă, Sfinte Ioane Proorocule, putere din cer şi, ca unul ce eşti făclie strălucitoare, luminează-ne pe noi, cei ce alergăm la slăvita prăznuire a trecerii tale la Domnul. Amin!”

Tradiții și superstiții pe 29 august, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

  • Se spune că nu e bine să aibă loc petreceri pe data de 29 august deoarece este o sărbătoare de meditație și de îndreptare a greșelilor.
  • Nu se mănâncă varză și nici fructe rotunde care pot semăna cu un cap: nuci, mere, prune, usturoi.
  • Nu se taie pepeni verzi. Se spune că va fi rău de friguri.
  • Nu se dă cu mătura. Se spune că zgomotul produs de aceasta îi deranjează pe cei morți.
  • În ziua de 29 august nu se folosește cuțitul în respect față de momentul religios la care se face referire în această zi.
  • In ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul se spune că începe și frigul toamnei, așa cum fiecare om este cuprins de frisoane când afla modul în care a fost ucis Sfântul Ioan.
  • În această zi se dau de pomană bucate pentru pomenirea celor adormiți.
  • În popor se vorbea și de începerea unui post, numit „de la cruce pana la cruce”. Este un post care ținea până pe 14 septembrie (Înălțarea Sfintei Cruci), neconsemnat in calendarul creștin. Acest post avea rolul de a-i curăța pe cei care au săvârșit păcate grave.

De unde provine numele Ioan: „Este unul dintre cei mai importanți sfinți în cultul creștin”

Sfântul Ioan Botezătorul a mai fost denumit “înger omenesc” datorită sfințeniei vieții sale și lupta aprigă pentru dreptate. Potrivit religiei, Sfântul Ioan este cea mai cinstită personalitate a Vechiului Testament. Potrivit religiei Ioan este nume iudaic “Iohanan”, o prescurtare de la Iehohanan și înseamnă “Dumnezeu s-a milostivit”.

“Este unul dintre cei mai importanți sfinți în cultul creștin, simbol al adevărului, al lucrării neîntrerupte și al smereniei, deoarece sfântul trăia modest, sărac pe dinafară, dar atât de bogat în inima sa. (…) Chiar Mântuitorul Hristos recunoaște că nu s-a mai născut un om mai sfânt din femeie decât Ioan Botezătorul”, explică preotul Eugen Ramon Ilie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 32 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *