În fiecare an, pe 25 martie, sărbătorim Buna Vestire, ziua în care Fecioara Maria a primit vestea că îl va purta în pântec pe Isus Hristos. Buna Vestire mai este denumită și Blagoviștene, sărbătoare marcată de tradiții și obiceuri pe care creștinii le păstrează cu sfințenie. De asemenea, puteți afla din textul de mai jos ce rugăciune se citește de Buna Vestire.
Credincioșii trebuie să rostească rugăciunea de Buna Vestire, pentru a avea noroc. Drept urmare, este bine ca încă de la primele ore ale dimineții să rostiți rugăciunile de mai jos, pentru a fi feriți de rele. După ce ați rostit rugăciunea, mergeți la biserică. Apoi dați de pomană pește, pentru că deși ne află în plin Post de Paște, pe 25 martie este dezlegare la pește.
Citește și: Buna Vestire 2023, pe ce dată pică și care este semnificația acestei sărbători
Doamne, Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel Care ai binevoit ca Fiul Tău Cel Unul-Născut să Se întrupeze dintr-o femeie neispitită de nuntă. Și să Se facă om pentru a noastră mântuire. Cel Care ai trimis totodată şi pe Gavriil, Arhanghelul Tău, spre a binevesti zămislirea Ta. Cea fără de sămânţă Sfintei Fecioare Maria, mai înainte de veci rânduită drept locaş al acestei Taine înfricoşătoare. Cea dinainte-cunoscută Ţie şi Cuvântului Celui dimpreună-veşnic cu Tine.
Tu însuţi, pentru rugaciunile ei și ale tuturor Sfinţilor Tăi, binevesteşte sufletelor noastre prin Harul Tău. Iertarea păcatelor şi bucuria cea de neînstrăinat. Binecuvântează poporul Tău cu pace. Dă-ne să cunoaştem calea pe care, păşind, vom plăcea bunătăţii Tale. Și ne călăuzeşte spre a Ta Împărăţie cerească.
Citește și: Tradiții și obiceiuri în luna martie. Ce este bine să faci pentru noroc, sănătate şi bunăstare
Cu îndurările Hristosului Tău, cu Care eşti binecuvântat, împreună cu Preasfântul şi Bunul şi de-Viaţă-tacătorul Tău Duh. Acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Stapâne, Doamne, Dumnezeul nostru. Cel Care eşti fără de început dimpreună cu Tatăl şi dimpreună-veşnic cu Duhul Tău Cel Sfânt. Făcătorul cerului şi al pământului şi a toată zidirea.
Care ai plăsmuit pe om şi i-ai dat puterea de stăpânire asupra a tot ce ai făcut Tu. Care ai poruncit, ca un Iubitor de oameni, să locuiască în Raiul desfătării, însă el, prin pizma diavolului, alungat a fost din Rai.
Or şi după întoarcerea sa în pământul din care a fost luat, nu ai îngăduit făpturii Tale să zacă sub tirania diavolului.
Ci în anii mai de pe urmă nu Te-ai ruşinat, cu toate că eşti Dumnezeu mai înainte de veci, să iei chip de rob şi din bunătatea Ta să Te naşti dintr-o fiică fecioară.
Prin proroci ai însemnat naşterea Ta negrăită din ea, trimiţându-l pe Gavriil, Arhanghelul Tău, să binevestească Fecioarei sfânta şi preacurata Ta zămislire dintr-însa;.
Citește și: Rugăciune de Sfinții Petru și Pavel. Ce cuvinte este bine să rostești pe 29 iunie
Tu însuţi, Stăpâne, pentru rugăciunile ei şi ale tuturor Sfinţilor, dă-ne să auzim în suflete graiurile Tale ce ne dăruiesc iertarea greşelilor şi bucuria de neînstrăinat.
Fă cunoscută poporului calea pe care să meargă, prin care vom bineplăcea bunătăţii Tale, şi ne îndrumă spre a împărăţi dimpreună cu Tine în Ceruri.
Cu îndurările Hristosului Tău, cu Care bine eşti cuvântat, împreună cu Preasfântul şi Bunul şi de-Viaţă-făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.