Ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală

Ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust desăvărșit. Secretul știut de puține gospodine

Așa ies fragede și gustoase
Ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust desăvărșit. Secretul știut de puține gospodine

Sarmalele se numără printre principalele feluri de mâncare adorate de toți românii. În funcție de regiune, rețetele sarmalelor diferă, dar toate au același gust la final. Nu este deloc dificil să pregătești acest fel de mâncare, dacă ții cont de anumite trucuri când le gătești. Află în rândurile de mai jos ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust desăvărșit!

Ce să adaugi deasupra sarmalelor în oală pentru un gust delicios

Sarmăluțele tradiționale românești sunt nelipsite de pe mesele românilor de sărbători. În general, acestea se prepară din carne de porc, dar pot fi gătite și în combinație cu carne tocată de vită, de pui sau de curcan.

Indiferent de rețeta aleasă, contează foarte mult ingredientele pe care le adaugi în compoziția lor, dar și ce pui deasupra sarmalelor în oală pentru un gust absolut delicios.

Gospodinele de la țară au un truc pe care îl aplică de fiecare dată pentru ca sarmalele din oala de lut să iasă fragede și gustoase. Așadar, dacă ții cont de acesta, rezultatul final va fi unul spectaculos.

După ce ați pus sarmalele în vasul de gătit, în formă circulară, acoperă-le cu varză tocată mărunt și o foaie de varză întreagă, apoi se acoperă cu apă, cât să acopere sarmalele cam de 3 degete. În acest fel, sarmalele se vor fierbe uniform și vor ieși mai fragede și aromate! Se dau la cuptor la foc mare și se mai completează cu apă caldă dacă a scăzut lichidul.

Citește și: Ce să adaugi pe fundul cratiței când faci sarmale. Ingredientul special care le dă un gust aparte, rețeta de care nu te vei mai sătura

Rețeta tradițională de sarmale

Ingrediente:

  • 500 g pulpă porc;
  • 200 g kaizer sau slănină afumată;
  • 2-3 cepe mari;
  • 100 – 150 g orez cu bob rotund;
  • 1 morcov mic;
  • 1 lingură țelină rădăcină rasă;
  • condimente: sare, piper, dafin, coriandru, cimbru, boia de ardei dulce, iute, ardei iute, chimen măcinat rozmarin;
  • mărar și pătrunjel;
  • 1-2 linguri untură sau ulei;
  • pastă de tomate sau suc de roșii;
  • o varză murată.

Mod de preparare:

Prima dată se curăță frunzele de varză murată de cotoare. Se pun frunzele de varză alese pentru sarmale într-un vas de apă încălzită, pentru a se elimina excesul de sare. Între timp, se curăță, se spală și se toacă ceapa mărunt.

Se călește ceapa într-o cratiță cu puțin ulei și apă, până când foițele de legumă devin aurii. Se amestecă ceapa călită și răcită cu carnea de porc, amestecată cu cea de vită, pentru a nu ieși o compoziție prea grasă. Se adaugă toate condimentele. După care se opărește orezul și se răcește, după care se adaugă în vasul cu carne. Se ia compoziție de mărimea unei nuci și se învelește cu frunzele de varză murată.

Se repetă procesul până când ai pregătit toate sarmalele pentru a le pune la fiert. Înainte să le dai la cuptor, însă, trebuie să ții cont de anumite recomandări. Pe fundul vasului în care pui sarmalele adaugă mai multe frunze sau cotoare de varză murată. Adaugă apoi, în straturi, sarmalele. Între straturi pune câte o foaie de dafin.

Deasupra sarmalelor, la gura vasului, adaugă din nou o frunză de varză murată și varză tocată mărunt. Între timp, pregătește pe foc bulionul înmuiat în apă cu câteva boabe de piper. Lasă amestecul pe foc pentru câteva minute, după care adaugă-l în vasul de lut în care ai așezat sarmalele. Dă oala la cuptor, pentru aproximativ două ore. Se servesc calde, cu mămăliguță și smântână!

Citește și: Cât orez se pune la sarmale. Greșeala pe care o fac multe gospodine, secretul pentru un gust irezistibil

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Alexandra Ungureanu și Keo fac echipă la “Te cunosc de undeva” “Eu îl înțep, mai țip la el, îl ambiționez, îl mai cert!”
2 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Gabriela Prisăcariu, out de pe cel mai important podium din România! Dani Oțil, reacție fabuloasă
Înscrierea la clasa pregătitoare 2025. Documentul necesar copiilor care nu au împlinit 6 ani. Când...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ministerul Muncii a publicat ORDINUL prin care se fac plăţile restante. Avem DOCUMENTUL care arată...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Cum a făcut față fiul adoptiv al Luminiței Anghel, la perioada studiilor? "Mă dădea afară...
Zodiac Chinezesc săptămâna 1–6 aprilie 2025: lecții de răbdare și energie intensă
Tyla Uimește la Billboard Women in Music 2025: „Nimeni n-a mai purtat așa ceva!”
A fost jignită și execrabil criticată pentru greutatea ei, dar acum le-a dat șah mat....
Dezvăluiri din culisele Asia Express 2025. Care este echipa de vedete ce a atras antipatia...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Mănânci biscuiți oreo? Cât de sănătoși sunt
Câinele din filmul `The Friend` și-a eclipsat colegii de platou, Naomi Watts și Bill Murray
Cum ar fi fost căsnicia Luminiței Anghel cu Marcel Pușcaș. Fiul adoptiv, David, face dezvăluiri...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *