Ce să adaugi în aluatul de eclere pentru un gust savuros. Ingredientul care face diferența, așa vor ieși pufoase

Cea mai simplă și bună rețetă de coji pentru eclere
Ce să adaugi în aluatul de eclere pentru un gust savuros. Ingredientul care face diferența, așa vor ieși pufoase

Eclerele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai îndrăgite prăjituri din România și nu numai. Ele pot fi servite cu orice ocazie și reprezintă o gustare de-a dreptul delicioasă pentru micuți. Au fost inventate de către Antonin Careme, în Franța, dar rețeta a ajuns și la bunicile și la mamele noastre, iar acum a venit rândul nostru să o ducem mai departe. Iată cum se prepară aluatul pentru eclere!

Cum se face, de fapt, aluatul pentru eclere

Eclerele au apărut pentru prima oară în Franța în secolul al XIX-lea, iar cel care le-a creat se numește Antonin Careme. Ecler, în franceză, înseamnă ”fulger”. Se crede că prăjitura a primit acest nume tocmai din cauza modului în care strălucește atunci când este acoperită cu glazură.

Eclerele sunt atât de delicioase încât, dacă le așezi pe masă, vor dispărea imediat ce le vei lăsa. Ele sunt preparate dintr-un aluat special care, odată răcit, este umplut cu cremă și acoperit cu glazură de ciocolată.

Cum se prepara aluatul pentru eclere
Cum se prepara aluatul pentru eclere

Rețetă de aluat pentru eclere

Ingrediente

  • 100 de ml de lapte
  • 100 de ml de apă
  • 85 de g de unt
  • 170 de g de făină
  • un praf de sare
  • patru ouă

Citește și Cât timp se coc eclerele și la ce temperatură. Greșeala banală care poate strica totul, e important să știi asta!

Mod de preparare

Mai întâi, pui la fiert apa, laptele, untul și sarea. Ulterior, când clocotește adaugi făina și amesteci energic cu un tel, până se desprinde cu ușurință aluatul de pe fundul vasului.

Acum, strângi aluatul, iar pe fundul vasului va rămâne pelicula de aluat. Lași să se răcească, iar între timp aluatul se va mai întări. Mixezi încet și desfaci cu grijă compoziția, apoi adaugi cele patru ouă și amesteci bine.

La final, aluatul trebuie să fie lucios și cremos, nu moale. Acum, se pune într-un posh și se spritează în tava tapetată cu hârtie de copt, pentru eclere bastonașe de aproximativ 10 centimetri lungime.

Pudrează cu zahăr și dă tava la cuptor la 175 de grade Celsius pentru circa o jumătate de oră. De preferat este să folosești un cuptor electric fără ventilație, căldura jos și sus.

După ce ai scos tava din cuptor, întoarce cojile de eclere invers și găurește-le din loc în loc cu o scobitoare sau cu un băț de frigărui. Acum pune-le pe un grătar și lasă-le la răcit, ulterior umple-le cu crema dorită. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Coji de eclere, rețeta ușoară și rapidă. Cea mai simplă metodă pentru a pregăti eclere acasă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *