Vara este anotimpul când oamenii se bucură de o mulțime de feluri de mâncare sau gustări de sezon. Porumbul fiert face parte dintre acestea, fiind un aliment pe cât de popular, pe atât de delicios. Este apreciat pentru gustul dulce, textura crocantă, dar și valoarea sa nutritivă.
Istoria porumbului este legată de civilizațiile amerindiene, în special de cele din America Centrală și de Sud. Acolo porumbul a fost cultivat și consumat încă din cele mai vechi timpuri. Ulterior, cultivarea și consumul de porumb s-au răspândit în toată lumea. Astfel porumbul a devenit un aliment de bază în multe culturi și joacă un rol important în alimentația umană datorită gustului său plăcut, dar și valorii nutritive ridicate.
Pentru a-ți da seama care este porumbul potrivit pentru fiert verifică mai întâi aspecul cojii porumbului. Aceasta trebuie să fie strălucitoare și netedă, fără să aibă pete sau alte semne de deteriorare. De asemenea, boabele de porumb trebuie să fie ferme și pline, nu moi. În general, porumbul dulce are o culoare mai deschisă și boabe mai mari, în timp ce porumbul matur are boabe mai mici și o coajă mai densă.
Nu e nevoie să fii bucătar ca să poți pregăti porumb fiert. Este un proces destul de simplu și dacă mai știi și câteva trucuri rezultatul final va fi foarte bun.
În primul rând alege porumbul proaspăt, preferabil din sezonul său. Apoi adaugă sare în apa în care va fierbe acesta. Sarea va amplifica aroma porumbului. Pornește fierberea porumbului în apă rece, nu îl apă clocotită. Acest lucru permite porumbului să se încălzează treptat și să se gătească uniform.
Adaugă și zahăr. Pentru un porumb mai dulce adaugă o lingură de zahăr în apa în care fierbe porumbul. Zahărul va accentua dulceața naturală a boabelor.
Poți pune și lapte. Acesta este un truc pentru ca porumbul să iasă dulce și cremos. Trebuie doar să adaugi puțin lapte în apa în care acesta fierbe. Va oferi o textură moale boabelor.
Evită să fierbi porumbul prea mult. Acesta ar putea deveni moale și deloc bun la gust dacă stă prea mult la fiert. Porumbul trebuie fiert la foc mediu, timp de aproximativ 8-10 minute sau până când boabele sunt crocante și se pot înțepa ușor cu o furculiță. După ce este fiert, lasă porumbul în apa fierbinte pentru câteva minute înainte de a-l servi.