Ce să adaugi în apa în care pui la înmuiat năutul. Doar așa va fierbe de două ori mai repede. E marele secret al bucătarilor adevărați

Așa năutul tău va fierbe de două ori mai repede
Ce să adaugi în apa în care pui la înmuiat năutul. Doar așa va fierbe de două ori mai repede. E marele secret al bucătarilor adevărați

Năutul este o adevărată bijuterie printre leguminoase, fiind protagonistul mâncărurilor vegetariene și remarcându-se în bucătărie ca un ingredient surprinzător de versatil, plin de numeroase beneficii. Cu toate acestea, gătitul lui poate da bătăi de cap multor gospodine. De aceea, noi îți vom dezvălui ce să adaugi în apa în care pui la înmuiat năutul.

Trucul bucătarilor iscusiți pentru a înmuia năutul

În sezonul cald, salatele de năut devin opțiuni delicioase și răcoritoare, oferind avantaje dincolo de gustul lor rafinat. Dacă vrei să îți menții o siluetă subțire, aceste salate sunt aliații ideali în demersul tău.

Bogăția lor nutritivă și conținutul scăzut de calorii le fac perfecte pentru persoanele care doresc să arate bine. Cu toate acestea, magia lor nu se oprește aici.

Dacă te-ai luptat vreodată cu pofte insațiabile, vei îndrăgi secretul salatelor de năut. Combinația de fibre și proteine din aceste delicii vegetale generează o senzație prelungită de sațietate, ținând la distanță acele pofte de mâncare.

Cu toate acestea, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare atunci când pregătești năutul, fiindcă gătitul lui nu este deloc simplu. Mai întâi de toate, acesta trebuie să stea la înmuiat câteva ore bune, ba chiar o noapte întreagă. Apoi urmează procesul de fierbere, care durează și el destul de mut.

Totuși, există un truc cu ajutorul căruia năutul tău va fierbe de două ori mai repede. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi bicarbonat de sodiu în apa în care pui la înmuiat năutul.

Citește și Cât timp se fierbe năutul, de fapt. Greșeala care îi strică textura, de asta nu iese moale și cremos!

Bicarbonatul de sodiu pentru spălarea hainelor
Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta atunci cand prepari naut

Bicarbonat de sodiu pentru năut

Poate că bunica ta nu ți l-a recomandat, dar bucătarii adevărați o fac. Cel mai bun truc pentru înmuierea năutului nu este altul decât bicarbonatul de sodiu, dar cum îl folosești?

Ei bine, atunci când prepari năut, adaugă în apă un strop de bicarbonat de sodiu. Nu exagera, doar un pic merge foarte bine. Pentru o cantitate standard de năut, un vârf de cuțit este suficient. Astfel, năutul tău se va înmuia ca prin minune, în cel mai scurt timp.

Citește și De ce este bine să presari bicarbonat de sodiu la intrarea în casă. Vei face așa mereu, schimbările sunt majore!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *