Ce să adaugi în carnea tocată pentru chiftele, ca să iasă moi și pufoase. Așa rămân întregi când le prăjești

Este foarte important ce adaugi în compoziție
Ce să adaugi în carnea tocată pentru chiftele, ca să iasă moi și pufoase. Așa rămân întregi când le prăjești

Chitftlele sunt un preparat ce poate fi alăturat lângă numeroase garnituri. Nu e deloc greu să faci chiftele, dar puțini știu cum să le prăjească corect. Nu sunt puțini cei care fac greșeli atunci gând gătesc chiftelele. Consecința este că acestea se destramă sau se desfac, lucru deloc plăcut.

Cele mai importante sfaturi pentru chiftele perfecte

Ca să ai parte de un adevărat deliciu culinar atunci când gătești o simplă porție de chiftele, ia în seamă următoarele sfaturi ale specialiștilor în gastronomie.

Masează carnea

Bagă-ți mâinile în castronul cu carne și combină ingredientele folosind degetele. Căldura mâinilor tale va ajuta la eliberarea proteinelor din carne, ceea ce va ajuta la rândul său amestecul să stea închegat atunci când se gătește. Nu amesteca prea mult, doar câteva minute sunt suficiente. Carnea tocată va deveni ușor lipicioasă atunci când este gata.

Adaugă pesmet

Adaugă pesmet în amestec, dar nu prea mult. Pesmetul acționează ca o umplutură și  împiedică chiftelele să devină prea uscate, absorbind o parte din sucurile de carne eliberate în timpul gătitului. Totuși, nu pune prea mult pesmet, pentru că poți strica textura chifteluțelor. De asemenea, poate face ca amestecul finit să fie prea lejer și să se destrame în timpul gătitului. Unii oameni pun pâine înmuiată în apă și stoarsă pentru același rezultat. Prea puțin pesmet, însă, nu va da efectul dorit. Ar trebui să folosești aproximativ 3 linguri de pesmet proaspăt pentru fiecare kilogram de carne tocată.

Ouă

Adaugă un ou nu foarte bătut. Oul acționează ca un liant pentru ingrediente, chiar dacă este în cantitate mică. Un ou mic va fi suficient pentru un kilogram de carne tocată. Poți înmuia și pâinea proaspătă în lapte, storcând excesul de lapte, ca liant. Acest lucru va avea ca rezultat o chiftea mai moale, suculentă.

Nu pune prea multe ingrediente

Nu adăuga prea multe ingrediente în carnea pentru chiftele. Ierburile și condimentele pentru carne de porc sunt bune, dar nu adăuga și legume tocate, pentru că nu le vei putea face să stea împreună. Pune legumele în sos sau servește-le alături, ca garnitură.

Făină

Trece chiftelele în făină simplă înainte de a le prăji. Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai ușoare metode pentru a preveni ca chiftelele să se destrame la gătit.

Nu supraaglomera tigaia

Nu pune prea multe chiftele în tigaie. Lasă spațiu chifteluțelor să se miște pe măsură ce se gătesc. Dacă pui prea multe chiftele în tigaie, temperatura va scădea și nu vor avea loc să se prăjească uniform.

Rumenește chiftelele înainte

Dacă vrei să faci chifteluțe cu sos, nu adăuga chiftelele crude fără să le rumenești mai întâi. Acest lucru va da un plus de aromă chifteluțelor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *