Ce să adaugi în ciorba de cartofi și afumătură ca să iasă și mai gustoasă. Rețeta specială a lui chef Florin Dumitrescu

Ingredientul care se adaugă la final

Scris de: Daoud Andra

07 Nov. 2023

Ce să adaugi în ciorba de cartofi și afumătură ca să iasă și mai gustoasă. Rețeta specială a lui chef Florin Dumitrescu

Ciorba de cartofi cu afumătură este o mâncare tradițională, care se prepară mai ales în zona Ardealului. Se face ușor și este ideală în sezonul rece, fiind o mâncare sățioasă. Cum o prepară chef Florin Dumitrescu și ce ingredient special pune pentru a-i da gust.

Ciorbă de cartofi cu afumătură, după rețeta lui Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu împărtășește adesea cu fanii lui de pe rețelele de socializare rețete de mâncare. Fostul jurat de la ”Chefi la Cuțite” este pasionat de gastronomia românească și chiar a scos două cărți de bucate cu rețete clasice, tradiționale. Din când în când, bucătarul le și arată celor care îl urmăresc în mediul online cum prepară aceste mâncăruri.

”Că tot e luna octombrie, mă gândeam să va dau o rețetă tomnatică, gustoasă și perfectă pentru o cină acasă. Ce ziceți de o ciorbă cu cartofi și afumătură? Rețeta e simplă și rapidă, trebuie să te asiguri doar să îți iei niște tarhon murat din piață, pentru ca ciorba asta să fie next level.

Citește și: Cu ce se ocupă Florin Dumitrescu, după ce a plecat de la Chefi la Cuțite. Și-a dorit ca fanii să afle chiar de la el

Ai nevoie de: câțiva morcovi, țelină, păstârnac și ceapă, afumătură și cartofi, le pui pe toate împreună la fiert, adaugi tarhonul murat și niște leuștean. Când e ciorba gata pui și smântâna la final, în bol, pentru fiecare”, a spus Florin Dumitrescu, pe contul său de Instagram.

Ce fel de carne se folosește la ciorba cu afumătură

Așa cum îi spune și numele, pentru această ciorbă ai nevoie de carne de porc afumată. Poate fi costiță, kaizer, ciolan sau piept de porc. Cu cât carnea este afumată mai mult, cu atât va fierbe mai repede și va da un gust mai bun ciorbei.

Citește și: Mesajul tulburător postat de Florin Dumitrescu, de ziua soției sale. “Ghinioanele au cam stat pe geaca noastră”

Unele gospodine dreg această ciorbă cu smântână la final, direct în oală. Altele adaugă smântâna în bol, atunci când servesc ciorba, așa cum recomandă și chef Florin Dumitrescu. Ingredientul care nu are voie să lipsească este însă tarhonul. Acesta dă un gust aparte preparatului și se folosește frecvent la gătit în zona Ardealului, mai ales la ciorbe. Cea de cartofi cu afumătură și cea de fasole nu sunt complete fără tarhon.

Dacă nu ai la îndemână tarhon murat, poți folosi și proaspăt sau uscat. Această plantă aromată se găsește sub diverse forme, în supermarketuri. Ține cont că dacă adaugi tarhon proaspăt, trebuie să pui o cantitate mai mică, pentru că are o aromă foarte puternică.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *