Ce să adaugi în ciorba de pui, după ce ai luat oala de pe foc. Trucul folosit de gospodinele iscusite pentru un gust nemaipomenit

Sfaturi foarte utile din partea Sandei Marin
Ce să adaugi în ciorba de pui, după ce ai luat oala de pe foc. Trucul folosit de gospodinele iscusite pentru un gust nemaipomenit

Există o mulțime de rețete de ciorbă de pui, fiecare gospodină adaptând ăn funcție de preferințe sau de ingredientele pe care le are. Cunoscuta Sandra Marin, autoarea unor rețete culinare foarte cunoscute, a dezvăluit un truc. Este vorba despre ce trebuie să adaugi în ciorba de pui, la final, după ce ai luat oala de pe foc.

Truc foarte util dezvăluit de Sanda Marin

Potrivit Sandei Marin, tot ceea ce înseamnă supe, zarzavaturi sau sosuri, pot avea un gust nemaipomenit și mai fin dacă după ce au fost luate de pe foc se adaugă puțin unt în compoziție. De asemenea, aceasta precizează că untul se păstrează mai multe vreme proaspăt dacă se ţine în apă fiartă cu puţină sare, bine răcită.

Alte trucuri utile pentru orice gospodină, în bucătărie

Orice mâncare cu sos va avea un gust mult mai bun dacă este ținută o jumătate de oră la cuptor înainte de a fi servită. Pentru a înlesni frăgezirea unei cărni tari, fie de vită, fie de pasăre, se poate adăuga, la fiert sau la prăjit, puţin bicarbonate, în proporţie d eo linguriţă la 5 l lichid sau la sosul din cratiţă, la 1 kg de carne.

Pentru a prăji ceva este indicat să folosești untură și ulei, în părți egale. Înainte de a pune peștele sau carnea la prăjit, acestea trebuie șterse bine cu o cârpă. Așa se vor rumeni frumos.

Dulceața nu se va zaharisi dacă se şterge marginea tingirii, în timpul fiertului, cu o cârpă curată, înmuiată în apă rece. Nucile folosite la torturi sau prăjituri capătă un gust plăcut când sunt prăjite puţin în cuptor, înainte de a fi folosite.

Vezi și – Secretul care garantează cea mai bună ciorbă de perișoare. Ce trebuie să faci cât încă e fierbinte

Cine a fost Sanda Marin

Pe numele său real Cecilia Maria Simionescu, Sanda Marin a fost o tânără provenită dintr-o familie de intelectuali din Iași. A publicat o carte de bucate în anul 1936. Numele ei apare pe cele mai cunoscute cărți de bucate din România.

Multe persoane au crezut că în spatele acestor cărți se află o femeie casnică. Ei bine, Cecilia Maria Simionescu a avut parte de o educaţie aleasă, făcând şcoală la un pension din Dresda. A studiat pianul la Paris şi a învăţat la perfecţie trei limbi străine: germana, franceza şi engleza.

A învățat să gătească în casa părintească, acolo unde mergeam des cărturari, muzicieni, scriitori, actori sau pictori. Chiar dacă ar fi putut urma o carieră în muzică sau în litere, Sanda Marin a decis să se dedice tainelor bucătăriei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
8.2 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *