Clătitele sunt un desert preferat de multe persoane, dar pentru a le face mai savuroase și mai pufoase, există un ingredient secret pe care puțini îl folosesc, berea. Această băuturi este renumite pentru calitatea lor în creșterea aluatului și pentru adăugarea unei arome oarecum diferite, care poate face diferența între clătitele bune și cele excelente.
Rețeta de clătite pufoase
Este foarte comun în Franța sau nordul Europei, înlocuirea laptelui cu bere pentru prepararea aluatului de clătite. Dioxidul de carbon prezent în bere, datorită procesului de fermentație, conferă o consistență mai ușoară clătitelor. Drojdia din bere face foile de clătite, mai pufoase și mai aerate. Pentru aluatul de clătite este recomandat a se folosi berea blondă, slab fermentată. Nu folosi bere neagră, gustul va fi prea intens.
Iată o rețetă ușoară de aluat de clătite cu bere:
- 75 grame unt
- 300 grame făină
- 500 mililitri lapte
- 250 mililitri de bere blondă
- 3 ouă întregi
- extract de vanilie, coajă de lămâie, rom ( opțional)
Cum se prepară aluatul de clătite cu bere
- Prepararea aluatului: Puneți făina într-un bol și se face o gaură în centru. Adăugați treptat laptele și berea în făină (puteți folosi un tel sau un mixer) și amestecați până când amestecul este omogen. Adăugați ouăle și untul topit în același mod. Aluatul trebuie sa aibă consistenta unei smântâni lichide, cu cat mai puține cocoloașe. Dacă doriți, puteți trece aluatul printr-o sită pentru a îndepărta eventualele cocoloașe. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați aluatul să se odihnească la frigider pentru cel puțin 1 oră.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Vezi și Nu mai pune praf de copt în clătite. Secretul ca să iasă subțiri și fine, gospodinele iscusite fac asta de mulți ani
- Prăjirea foilor de clătite: Topiți o lingură de unt într-o tigaie, mică la foc mic. Se încălzește tigaia la foc mediu-mare, timp de câteva minute. Pentru a găti clătite bune, tigaia trebuie să fie bine încinsă. Turnați aluatul de clătite în centrul tigăii pentru a acoperi ¾ din tigaie. Apoi înclinați rapid tigaia astfel încât aluatul să curgă și să se întindă pe toată suprafața tigăii. Gătiți clătita timp de 2 până la 3 minute, până când marginile încep să devină crocante. Întoarceți clătita cu o spatulă. Gătiți foaia de clătită pe cealaltă parte mai puțin timp, aproximativ 30 de secunde pana la 1 minut.
- Puteți păstra clătitele prăjite la frigider, așezate pe o farfurie acoperită cu folie alimentară, timp de 2 zile.
Rețeta de aluat de clătite cu bere îți va permite să te bucuri de clătite moi și delicioase, perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare dulce.
Vezi și Nu mai pune niciodată acest ingredient în clătite. Le vei strica tot gustul și nu ies pufoase deloc
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!