Supa de găluște se numără printre preferatele românilor, însă foarte multe gospodine de la noi din țară întâmpină dificultăți atunci când o prepară. Și aici nu ne referim la supă, ci mai degrabă la găluște. Multora le ies tari sau sfărâmicioase. De acum, însă, poți uita de aceste probleme. Iată cum obții găluște pufoase și moi, ca la mama acasă!
Pentru o supă de găluște perfectă, gospodinele trebuie să țină cont de anumite reguli. De curând, bucătarii iscusiți au dezvăluit metoda lor de preparare a găluștelor. Doar așa, ele vor ieși pufoase și moi, iar membrii familiei vor fi încântați de rezultat.
Secretul pentru ca găluștele să iasă perfectă constă în adăugarea unui griș de calitate. Conform specialiștilor, acesta trebuie să aibă o granulație uniformă. De asemenea, rețeta trebuie să conțină neapărat ingredientele enumerate mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi de toate, vom bate oul întreg cu ajutorul unei furculițe și vom presăra ușor câte o linguriță de griș. Amestecăm foarte bine până obținem o pastă consistentă.
După ce am pus jumătate din cantitatea de griș, putem adăuga și praful de sare. Foarte multe gospodine obișnuiesc să pună acest ingredient de la început, dar acest lucru este total greșit.
După ce am amestecat bine și am încorporat și sarea, vom lasă compoziția să se odihnească timp de 10 minute. Atenție, însă, atunci când punem găluștele la fiert, este obligatoriu ca supa să fie fierbinte.
După ce le-am adăugat, vom lăsa supa să fiarbă circa 10 minute, după care vom opri focul și vom lăsa preparatul încă 10 minute la abur sub capac. În tot acest timp, găluștele se vor umflat și se vor ridica la suprafață. Totul este gata. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Când se adaugă găluștele în supă, de fapt. Toate gospodinele greșesc, de asta nu ies pufoase!