Ce să adaugi în icrele de fasole pentru un gust unic, senzațional. Aşa le fac şi bucătarii de top, e secretul lor

Rețeta este foarte simplă
Ce să adaugi în icrele de fasole pentru un gust unic, senzațional. Aşa le fac şi bucătarii de top, e secretul lor

Știai că poți face icre și din fasole? Iată mai jos o rețetă foarte simplă, dar care la final te va încânta cu gustul său deosebit! Îți trebuie doar câteva ingrediente și nici nu vei sta prea mult timp în bucătărie.

Cum să pregătești icrele de fasole

Multe persoane confundă increle de fasole cu fasolea bătută, însă este vorba de două rețete complet diferite. Care sunt deosebirile și asemănările? Ambele rețete sunt delicioase, însă icrele de fasole sunt mai puțin cunoscute. Ambele se fac din fasole fiartă, pasată, frecată cu ulei. Diferența este că la fasole bătută se adaugă la fiert ceapa și morcov, apoi usturoi, iar la servire se pune deasupra ceapă înăbușită. La rețeta de icre de fasole nu se adaugă nimic la fiert în afară de fasole și sare, apoi se pune zeamă de lămâie.

Ingrediente necesare: 250 gr de fasole albă, sare, piper, zeama de la o lămâie, 100 ml de ulei.

Mai întâi se fierbe fasolea în două, trei ape și se presară peste ea un praf de sare. După ce este fiartă, sew pune la scurt într-o strecurătoare și se îndepărtează cojile. Piseaz-o apoi cu furculița sau blenderul și incorporează treptat uleiul și zeama de lămâie, amestecând încontinuu. Gustă și verifică dacă mai este nevoie de sare. Dacă vrei, la final, poți adauga și puțină ceapă verde tocată mărunt, mărar sau pătrunjel. Rețeta e gata! Icrele de fasole se servesc pe felii de pâine prăjită.

Beneficiile consumului de icre de fasole

Fasolea albă este bogată în antioxidanți și conține cantități importante de molibden, implicat în procesul de detoxifiere. De asemenea, acest tip de fasole reprezintă o sursă importantă de fibre și proteine și are un indice glicemic scăzut. Consumul de icre de fasole ajută la reglarea depozitelor de grăsime din organism. Potrivit specialiștilor, o cană de fasole albă poate oferi peste 50% din cantitatea zilnică recomandată de fibre.

Chiar dacă mulți oameni evită să includă în dieta lor fasolea albă din cauza flatulenței, aceste boabe sunt foarte utile pentru prevenirea constipației. Mulți dintre cei care suferă de sindrom de colon iritabil consumă fasole pentru a preveni astfel de crize de tulburări digestive.

Vezi și – Secretul bucătarilor de top pentru cea mai bună fasole bătută. Ce să adaugi la final, după ce ai stins focul. Așa iese delicioasă și fină

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *