Suntem în plin sezon al murăturilor. Toate gospodinele, indiferent că locuiesc la ţară sau la oraş, le pregătesc în această perioadă pentru a le savura în timpul iernii. Dacă nu ai o rețetă proprie pentru a le face, îți prezentăm rețeta lui chef Joseph Hadad. Iată cum le prepară acesta și ce truc folosește. Cu siguranță îi vei urma sfatul!
Aproape că nu există român care să nu adore murăturile. Fiecare gospodină are propria rețetă pentru a le prepara, dar dacă ești la început de drum, poți încerca rețeta unui specialist.
Este vorba despre Joseph Hadad, unul dintre cei mai respectați chefi de la noi din țară. Acesta se folosește de ani de zile de un truc pentru a obține murături crocante și gustoase, iar de curând a decis să-l împărtășească cu fanii săi.
Celebrul chef Joseph Hadad are un blog personal, unde dezvăluie diverse rețete. Iar printre ele se numără și cea a murăturilor rapide. Acolo, bucătarul a mărturisit la ce truc apelează pentru a obține niște legume murate crocante și gustoase.
”Aveți nevoie de conopidă, țelină rădăcină și apio, morcov, gulie, păstârnac, ardei gras și ardei iute. Pentru murare aveți nevoie de 150 ml oțet la 1 litru de apă, 4-5 foi de dafin, 6-7 căței de usturoi tăiați pe jumătate, 1 linguriță boabe de piper negru, 2 linguri de sare și 3 linguri de zahăr.
Se dau un clocot și apoi se toarnă peste legumele curățate și tăiate așa cum vreți, dar preferabil groase cam de un centimetru. Se acoperă și se lasă la temperatura camerei 5 ore, după care se dau la frigider pentru 3 zile.
La noi, la marocani, se adaugă și curcumă pentru culoare. Tot pentru culoare puteți adăuga și sfeclă. Ies niște murături foarte gustoase și crocante, numai bune pentru masa pe care o plănuiți în weekend”, a precizat renumitul chef.
Așa cum am precizat și mai sus, chef Joseph Hadad dezvăluie numeroase secrete ale bucătăriei pe blogul său. La un moment dat, acesta a spus care sunt legumele care nu se pot găti stir-fry.
”Uitați de roșii, cartofi sau dovleac atunci când vine vorba de mâncărurile stir-fried. Roșiile se dezintegrează prea repede și nu mai sunt în ton cu restul legumelor crocante.
Cartofii, pe de altă parte, se gătesc mult mai greu, iar amidonul la temperaturi înalte, devine foarte făinos. Dovleacul este foarte apos și va determina celelalte legume mai curând să fiarbă, decât să se gătească în stil stir-fry.”, a precizat Chef Joseph Hadad.