Ce să adaugi în ouă în loc de lapte pentru omletă pufoasă și fină. Trucul celor mai experimentați bucătari

Secretul constă în alegerea ingredientelor potrivite
Ce să adaugi în ouă în loc de lapte pentru omletă pufoasă și fină. Trucul celor mai experimentați bucătari

Cu toții adorăm o omletă pufoasă, aburindă și gustoasă. Nu mereu ne iese, însă. Ne vine în ajutor chef Florin Dumitrescu, care a dezvăluit care este secretul pentru o omletă perfectă. Renunță să mai folosești lapte când prepari acest fel de mâncare și află cu ce să îl înlocuiești. Așa vei avea și tu parte de o omletă pufoasă și foarte bună la gust!

Cu ce să înlocuiești laptele din omletă

Multe gospodine obișnuiesc să prepare omleta ori simplă, ori cu lapte, un ingredient des folosit în rețetele acestui preparat. Cei mai experimentați bucătari îți recomandă, însă, să renunți la acest ingredient și să îl înlocuiești cu unul care va schimba complet textura omletei tale.

Astăzi îți explicăm, cu ajutorul celebrului bucătar Florin Dumitrescu, cu ce să înlocuiești laptele pe care îl pui de obicei în omletă. Dacă vrei să ai un preparat aerat și delicios, schimbă laptele și smântână lichidă.

Sparge ouăle într-un vas și mixează-le foarte bine, până se fac aproape spumă. Cu cât compoziția e mai aerată, cu atât omleta va fi mai pufoasă. Smântâna lichidă te va ajuta și ea în acest sens. Desigur, în funcție de gusturile tale și ale celor dragi, poți adăuga în omletă orice ingredient dorești.

„Imaginația este singura limită. Putem să folosim absolut orice: ardei gras, ceapă, bacon, verdeață, mult cașcaval”, a spus Chef Florin Dumitrescu.

Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu pentru o omletă perfectă

Cgef Florin Dumitrescu îți pune la dispoziție și rețeta pe care el o urmează atunci când prepară omletă. În continuare poți consulta lista ingredientelor de care ai nevoie pentru a o prepara, dar și indicațiile pe care să le urmezi pentru a obține un rezultat perfect.

Ingrediente:

  • 2 ouă proaspete;
  • ulei de măsline;
  • smântână lichidă;
  • sare, piper.

Mod de preparare:

  1. Se sparg ouăle într-un bol de bucătărie;
  2. Se condimentează ouăle cu sare și piper, după gust;
  3. Se adaugă puțin ulei de măsline;
  4. Se adaugă peste ouă puțină smântână lichidă;
  5. Se bat ouăle și restul ingredientelor foarte bine, cu ajutorul unui tel;
  6. Se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie adâncă încinsă;
  7. Se adaugă amestecul de ouă bătute în tigaie;
  8. Se preîncălzește cuptorul;
  9. Se mută tigaia în cuptor, când pe fundul acesteia se observă că ouăle se gătesc;
  10. Se lasă omleta în cuptor, la 190 de grade Celsius, timp de 6-7 minute.

Omleta rezultată va ieși foarte pufoasă, atât timp cât urmezi rețeta bucătarului Florin Dumitrescu. O poți servi simplă sau alături de alte legume sau alimente, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *