Cu toții adorăm o omletă pufoasă, aburindă și gustoasă. Nu mereu ne iese, însă. Ne vine în ajutor chef Florin Dumitrescu, care a dezvăluit care este secretul pentru o omletă perfectă. Renunță să mai folosești lapte când prepari acest fel de mâncare și află cu ce să îl înlocuiești. Așa vei avea și tu parte de o omletă pufoasă și foarte bună la gust!
Multe gospodine obișnuiesc să prepare omleta ori simplă, ori cu lapte, un ingredient des folosit în rețetele acestui preparat. Cei mai experimentați bucătari îți recomandă, însă, să renunți la acest ingredient și să îl înlocuiești cu unul care va schimba complet textura omletei tale.
Astăzi îți explicăm, cu ajutorul celebrului bucătar Florin Dumitrescu, cu ce să înlocuiești laptele pe care îl pui de obicei în omletă. Dacă vrei să ai un preparat aerat și delicios, schimbă laptele și smântână lichidă.
Sparge ouăle într-un vas și mixează-le foarte bine, până se fac aproape spumă. Cu cât compoziția e mai aerată, cu atât omleta va fi mai pufoasă. Smântâna lichidă te va ajuta și ea în acest sens. Desigur, în funcție de gusturile tale și ale celor dragi, poți adăuga în omletă orice ingredient dorești.
„Imaginația este singura limită. Putem să folosim absolut orice: ardei gras, ceapă, bacon, verdeață, mult cașcaval”, a spus Chef Florin Dumitrescu.
Cgef Florin Dumitrescu îți pune la dispoziție și rețeta pe care el o urmează atunci când prepară omletă. În continuare poți consulta lista ingredientelor de care ai nevoie pentru a o prepara, dar și indicațiile pe care să le urmezi pentru a obține un rezultat perfect.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Omleta rezultată va ieși foarte pufoasă, atât timp cât urmezi rețeta bucătarului Florin Dumitrescu. O poți servi simplă sau alături de alte legume sau alimente, în funcție de preferințe. Poftă bună!