Dovleceii pane sunt unul dintre cele mai ușoare preparate de vară. Se fac rapid, sunt delicioși și pot fi savurați alături de un sos de usturoi sau de cartofi prăjiți. Pentru un rezultat savuros, trebuie să adaugi un anumit ingredient în oul prin care treci dovleceii pane. În acest fel vei obține o crustă delicioasă.
Dovleceii sunt unele dintre cele mai accesibile și mai versatile legume. Se găsesc peste tot în această perioadă și pot fi folosiți pentru a găti preparate delicioase. Una dintre cele mai simple rețete care au la bază această legumă este cea de dovlecei pane. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a o prepara și este gata în timp-record.
Rețeta de bază conține dovlecei, ouă, făină și ulei. Pentru a obține o crustă crocantă și delicioasă, ai nevoie însă de încă un ingredient. Parmezanul este cel care dă un gust aparte dovleceilor pane, dacă este amestecat cu oul prin care treci feliile de doblecei. Poți folosi și alt tip de brânză maturată, precum pecorino sau grana padana.
Ingrediente:
Citește și: Rețete cu dovlecei. Sunt simple și savuroase, nu ai mâncat niciodată ceva mai bun
Mod de preparare:
Se spală dovlecelul si se taie felii, peste care se adaugă un praf de sare. Se lasă timp de 10 minute, după care se tapotează feliile de dovlecel cu hârtie de bucătărie. Acest pas este esențial și nu ar trebui să fie omis, pentru că dovleceii își lasă multă apă.
Se pune făină într-o farfurie, iar separat se bat ouăle cu puțină sare. Se amestecă parmezanul ras cu ouăle, după care pot fi preparați dovleceii. Fiecare felie se trece prin făină, astfel încât să fie acoperită pe ambele părți, apoi prin amestecul de ou cu parmezan.
Se pune uleiul la încins și se prăjește dovlecelul pane timp de câteva minute. Feliile de dovlecel se pun în tigaie atunci când uleiul este foarte bine încins, pentru că în caz contrat, vor ieși uleioase. Se prăjesc aproximativ 2 minute pe o parte, după care se întorc și se lasă în tigaie încă 2 minute sau până când s-au rumenit și pe partea cealaltă. Feliile de dovlecei pane se scot pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie, care va absorbi excesul de ulei.