Șnițelele sunt unele dintre cele mai iubite preparate culinare. Delicioase, crocante, ușor de făcut și practice, sunt iubite atât de cei mari, cât și de cei mici. Pot fi făcute din orice fel de carne și, dacă aplici câteva trucuri, vor fi fragede la interior și crocante la exterior. Iată ce să adaugi în oul prin care treci șnițelele, pentru un rezultat ca la restaurant.
Șnițelele reprezintă un preparat relativ simplu, care se face doar din câteva ingrediente. Ai nevoie de carne tăiată file, ouă, făină, pesmet și condimente, precum și ulei pentru prăjit. Pentru a obține șnițelele perfecte, mai ai nevoie însă de un ingredient. Este vorba despre lapte, care face ca șnițelele să iasă fragede și suculente la interior.
Pentru șnițelele de pui, poți folosi piept tăiat file sau pulpă dezosată tăiată subțire. În cazul pieptului, grosimea fileurilor trebuie să fie de aproximativ jumătate de centimetru, iar carnea nu trebuie să fie bătută. Dacă bucățile de carne sunt prea subțiri, riști ca șnițelele să iasă uscate.
Ouăle se bat cu sare, piper, câteva linguri de făină și lapte, astfel încât să obții o compoziție asemănătoare cu cea pentru clătite, dar mai lichidă.
Fileurile de pui se condimentează bine cu sare, piper și alte mirodenii care vă plac și se pun în amestecul de ou, lapte și făină. Se lasă la frigider minim o jumătate de oră, astfel încât carnea să devină fragedă.
Pentru a prăji șnițelele, acestea trebuie să fie trecute prin amestecul uscat care le dă acea crustă crocantă. Majoritatea gospodinelor folosesc pesmet obișnuit pentru a face șnițele, însă pentru o crustă perfectă este nevoie de un pesmet cu o granulație mai mare. Cumpără pesmet panko pentru șnițele, iar rezultatul va fi cu adevărat delicios.
Dacă vrei să obții o crustă și mai crocantă, poți amesteca pesmetul cu fulgi pe porumb mărunțiți. Pentru a prăji șnițelele, uleiul trebuie să fie foarte bine încins. Dacă uleiul nu este fierbinte când punem șnițelele în tigaie, acestea se vor îmbiba de ulei. Șnițelele de pui se prăjesc pe ambele părți până când se rumenesc, după care se scot pe șervețele de bucătărie, care vor absorbi excesul de ulei.