Ce să adaugi în perișoarele de pui ca să iasă mai pufoase. Trucul de aur al gospodinelor

Află ce să pui neapărat în perișoarele de pui ca să iasă pufoase
Ce să adaugi în perișoarele de pui ca să iasă mai pufoase. Trucul de aur al gospodinelor

Ciorba de perișoare este bine venită în orice anotimp și este extrem de apreciată atât de familie, cât și de prietenii apropiați. Cu toate astea, multe românce ezită să o pregătească, de teama să nu greșească la prepararea perișoarelor de pui. Iată un truc simplu pentru ca acestea să iasă mai pufoase!

Cum se prepară, de fapt, perișoarele de pui. Doar aşa vor ieşi pufoase, fix ca la restaurant

Ciorba de perișoare este, fără doar și poate, una dintre cele mai apreciate preparate de la noi din țară. Aceasta este extrem de sățioasă, gustoasă și sănătoasă, fiind făcută cu borș, legume și perișoare din carne de pui.

Preparatul este savurat de românii de pretutindeni, indiferent de sezon, mai cu seamă atunci când tarabele din piețe sunt pline cu legume și zarzavaturi proaspete.

Gospodinele știu foarte bine să pregătească acest preparat, însă unele dintre ele întâmpină probleme la perișoarele de pui. Cum să le faci ca să iasă pufoase. Vezi care este secretul mai jos. Iată cea mai simplă și gustoasă rețetă de ciorbă cu perișoare de pui!

Rețeta de ciorbă cu perișoare de pui

Ingrediente

Pentru ciorbă:

  • un morcov
  • o ceapă
  • o rădăcină de păstârnac
  • o jumătate de ardei galben
  • două roșii mici
  • borș
  • vegeta
  • un cub knorr
  • piper

Pentru perișoare:

  • un piept de pui dezosat
  • o lingură de orez
  • vegeta
  • un ou
  • griș

Citește și Când trebuie să pui borșul în ciorba de perișoare, de fapt. Detaliul care face diferența!

Mod de preparare

Se ia o oală cam de patru litri și se umple pe trei sferturi cu apă, apoi se lasă pe foc până începe să fiarbă. Ulterior, se curăță ceapa și se toacă mărunt.

Mai departe, se taie și se curăță morcovul, apoi se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici. De asemenea, ardeiul galben se taie cubulețe, păstârnacul se curăță și se taie, iar roșiile se curăță de pieliță și se dă prin răzătoare.

În momentul în care apa începe să fiarbă se adaugă legumele tăiate, un cub knorr, vegeta și piper. Se mai lasă să fiarbă puțin. Între timp, se spală foarte bine pieptul de pui și se dă prin mașina de tocat carne sau prin robot.

În plus, lingura de orez se fierbe, iar în ea se adaugă și carnea tocată și se amestecă foarte bine. Deasupra se adaugă oul, vegeta și circa două linguri de griș.

După ce ciorba a fiert, se formează perișoarele și se pun în oală. Când sunt aproape fierte, se adaugă borșul și se mai lasă ciorba să dea de câteva ori în clocot. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Câtă apă se pune la ciorba de perișoare, de fapt. Detaliul esențial pentru a ieși cu adevărat gustoasă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *