În Postul Paștelui, mereu suntem în căutare de rețete variate de mâncare și de prăjituri. Chiar dacă se impune un meniu mai auster, uneori simțim nevoia de a gusta ceva dulce. Iar dacă dulcele este de post, cu atât mai bine. Și pentru că ne gândim la tine, îți propunem o rețetă rapidă și economică de chec cu suc de portocale. Sunt multe rețete de chec de post, cu diverse ingrediente, dar noi îți oferim o rețetă de chec cu o aromă aparte și o textură cremoasă.
Chec pufos de post cu glazură de portocale
Checul cu suc de portocale are o textură umedă, cremoasă. Ai nevoie de sucul de la 3-4 portocale proaspete, pentru prepararea aluatului, cât și pentru glazură. Glazura de portocale este opțională, poți pudra checul cu zahăr vanilat, gustul va fi la fel de delicios.
Ingrediente
Aluat
- 150 mililitri apă
- 150 grame zahăr
- 50 mililitri ulei
- un praf de sare
- 100 mililitri suc de portocale proaspăt stors
- 100 grame făina
- 15 grame praf de copt
- 50 grame miez de nucă
Citește și Chec de post, cea mai simplă rețetă
Glazura de portocale
- 100 mililitri suc de portocale
- 50 grame zahăr
- 2 linguri amidon
- o lingură de ulei
Citește și La ce temperatură se coace checul la cuptorul electric. Se folosește ventilația?
Chec pufos de post. Mod de preparare
- Într-o crăticioară se pun la fiert apa, uleiul și zahărul. Se lasă la fiert până se topește zahărul și lichidul se îngroașă ușor. Se lasă deoparte la răcorit.
- Miezul de nucă se prăjește ușor într-o tigaie, apoi se toacă grosier.
- Separat într-un castron se cerne făina și se amestecă cu praful de copt, miezul de nucă tocat și un praf de sare.
- După ce lichidul cu zahăr s-a răcorit, se toarnă peste făină. Se adaugă sucul de portocale și se amestecă energic până se încorporează toate ingredientele.
- Înainte de a checul la cuptor este important ca temperatura cuptorului să fie la 180 de grade.
- Aluatul se toarnă în forma de chec tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până trece testul scobitorii.
- Cât checul se coace, se prepară glazura. Într-un castron mai mic, se dizolvă amidonul cu două linguri de suc de portocale.
- Se pun la fiert sucul de portocale cu zahărul și lingura de ulei, în punctul de fierbere se adaugă amidonul dizolvat.
- Cu un tel se amestecă continuu compoziția, pentru a dizolva cocoloașele de amidon.
- După ce checul s-a copt se scoate din cuptor și se răstoarnă pe un grătar.
- Glazura de portocale se toarnă peste checul fierbinte și se întinde cu lama unui cuțit.
- Checul glazurat se lasă deoparte până când glazura se va întări.
- Checul se poate decora cu bucățele de portocală confiată.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Citește și De ce crapă checul în cuptor. Greșeala pe care trebuie să o eviți
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!