Salata cu ton este o alegere populară pentru cei care doresc să combine gustul sănătos și savuros al peștelui cu prospețimea și diversitatea legumelor. Dar pentru a-i oferi un gust cu adevărat special, este necesar să adaugi câteva ingrediente secrete. Iată ce să adaugi în salata cu ton pentru o savoare deosebită.
Cheia pentru o salata de ton cu gust special începe cu alegerea unui ton proaspăt și de calitate. Optează petru o conservă de ton în ulei dă măsline sau suc propriu, pentru a păstra textura sa delicată și gustul autentic.
Citește și: Cu ce poți să înlocuiești uleiul în salata de vinete. Așa va fi mult mai delicioasă. Bonus: nici nu îngrașă
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cea mai gustoasă salată de ton:
Pentru Dressing
Adaugă într-un bol mare tonul scurs bine de lichid, castravetele roșiile, ardeiul gras și ceapa roșie. Pentru un gust meditareanean, poți adăuga măslinele de kalamata și caperele.
Într-un borcan mai mic se amestecă ingredientele pentru dressing: uleiul de măsline, sucul de lămâie și usturoiul zdrobit. Se închide borcanul și se agită bine pentru a combina ingredientele. Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor pentru a acoperi uniform legumele și tonul.
Presară pătrunjelul tocat deasupra salatei pentru a adăuga un plus de prospețime și culoare. La final gustă preparatul și adaugă sare și piper, după preferințe.
Lasă salata la frigider preț de 15-30 de minute. Este imporant să lași salata la rece pentru a permite aromelor să se combine.
Poți servi această salată delicioasă atât ca atare, cât și cu pâine proaspătă sau prăjită.
Poftă bună!
Încearcă această rețetă și revino în secțiunea de comentarii pentru a ne împărtăși cum ți s-a părut.
Nu uita! Dacă ești pasionat de gătit, poți consulta și secțiunea noastră de rețete culinare pe care o găsești aici.