Ce să adaugi în salata cu ton pentru un gust special. Rețeta pe care o vei prepara mereu

Ce să adaugi în salata cu ton pentru un gust special. Rețeta pe care o vei prepara mereu

Salata cu ton este o alegere populară pentru cei care doresc să combine gustul sănătos și savuros al peștelui cu prospețimea și diversitatea legumelor. Dar pentru a-i oferi un gust cu adevărat special, este necesar să adaugi câteva ingrediente secrete. Iată ce să adaugi în salata cu ton pentru o savoare deosebită.

Ce să adaugi în salata cu ton pentru un gust special

Cheia pentru o salata de ton cu gust special începe cu alegerea unui ton proaspăt și de calitate. Optează petru o conservă de ton în ulei dă măsline sau suc propriu, pentru a păstra textura sa delicată și gustul autentic.

Citește și: Cu ce poți să înlocuiești uleiul în salata de vinete. Așa va fi mult mai delicioasă. Bonus: nici nu îngrașă

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cea mai gustoasă salată de ton:

  • 2 conserve de ton în apă sau ulei. Peștele treuie scurs bine de lichid înainte de a-l folosi la salată;
  • 1 castravete mediu, curățat și tăiat cubulețe;
  • 2 roșii mari tăiate cubulețe;
  • 1 ardei gras (roșu sau galben) tăiat cubulețe;
  • 1 ceapă mică roșie, tăiată subțire;
  • 1/4 cană măsline kalamata (opțional pentru un gust mediteranean);
  • 2 liguri capere (opțional pentru un gust sărat);
  • 1/4 canăpătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Pentru Dressing

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1-2 linguri suc proaspăt de lămâie (sau după gust)
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit (opțional)
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Adaugă într-un bol mare tonul scurs bine de lichid, castravetele roșiile, ardeiul gras și ceapa roșie. Pentru un gust meditareanean, poți adăuga măslinele de kalamata și caperele.

Citește și: Secretul pentru cea mai bună salată orientală. Ce fac marii bucătari cu ceapa înainte de a o pune în rețetă, gustul va fi divin

Într-un borcan mai mic se amestecă ingredientele pentru dressing: uleiul de măsline, sucul de lămâie și usturoiul zdrobit. Se închide borcanul și se agită bine pentru a combina ingredientele. Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor pentru a acoperi uniform legumele și tonul.

Presară pătrunjelul tocat deasupra salatei pentru a adăuga un plus de prospețime și culoare. La final gustă preparatul și adaugă sare și piper, după preferințe.

Lasă salata la frigider preț de 15-30 de minute. Este imporant să lași salata la rece pentru a permite aromelor să se combine.

Poți servi această salată delicioasă atât ca atare, cât și cu pâine proaspătă sau prăjită.

Poftă bună!

Încearcă această rețetă și revino în secțiunea de comentarii pentru a ne împărtăși cum ți s-a părut.

Nu uita! Dacă ești pasionat de gătit, poți consulta și secțiunea noastră de rețete culinare pe care o găsești aici.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *