Pe măsură ce sezonul de vară se încheie, avem ocazia să valorificăm legumele proaspete și să le păstrăm gustul și calitățile nutritive pentru sezoanele mai reci. Printre aceste minuni culinare se numără și conservarea vinetelor la borcan, un deliciu bogat în arome și o modalitate excelentă de a ne bucura de ele în timpul iernii. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de conserve de vinete la borcan, care va aduce savoare și prospețime în farfuria de iarnă.
Vinete la borcan, metoda de conservare explicată pas cu pas
Vinetele la borcan sunt mult mai gustoase decât cele congelate. Pentru conservarea vinetelor ai nevoie doar de vinete, ulei și sare. Pentru ca vinetele să se conserve perfect pe o perioadă îndelungată, ține cont de metoda de sterilizare a borcanelor cu vinete coapte din rețeta următoare:
Ingrediente
- 3 kilograme de vinete
- 30 grame sare neiodată ( pentru murături)
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
Cum se prepară
- Coace vinetele pe aragaz sau pe grătar la jar. Desigur, le poți coace și în cuptor, dar vinetele nu vor avea același gust. După ce ai copt vinetele, așază-le pe tocătorul de lemn, pe blatul de lucru. Presară sare peste vinete și acoperă-le cu o folie alimentară. Lasă-le sub folie timp de 15-20 de minute. Astfel, coaja vinetelor se va desprinde frumos de pe miez.
- Într-o sită de plastic, lasă-le la scurs cu puțină sare, timp de o oră. Nu folosi sită de inox, vinetele se vor înnegri.
- Pentru această rețetă, vinetele se pot lăsa întregi fără să fie tocate înainte. Din 3 kilograme de vinete, după coacere și curățare, vor rămâne aproximativ 1,5 kilograme.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Vezi și Ce să faci cu vinetele la început pentru ca salata să nu iasă amară. Trucul bucătarilor de top
- Pregătește borcanele și capacele sterilizate în cuptor, la 160 de grade, 15 minute.
- În borcanele sterilizate se îndeasă bine vinetele, ușor sărate. Trântește ușor borcanele, pentru a elimina bulele de aer.
- Într-o crăticioară încinge uleiul, apoi toarnă-l fierbinte peste vinete. Pune aproximativ o lingură pentru fiecare borcan. După acest pas, pune capacele și strânge bine.
- În cuptorul încălzit la 110 de grade, pune borcanele cu vinete pe tava cuptorului și lasă-le la sterilizat pentru o oră. Apoi oprește cuptorul și lasă borcanele înăuntru până se răcesc complet.
- Etichetează borcanele și așază-le în cămară, la loc răcoros
- Urmând acești pași, conservele de vinete vor rezista perfect pentru iarnă.
Vezi și Nu mai pune maioneză în salata de vinete. Ingredientul special care îi dă un gust aparte, se poate consuma chiar și în post
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!