Toamna este cu adevărat anotimpul bogăției în legume și fructe proaspete. Este momentul perfect pentru gospodine și bucătari pasionați să se bucure de recolta sezonului și să pregătească conserve delicioase pentru a avea gustul verii și al toamnei pe tot parcursul iernii. Borcanul de zacuscă este o comoară, iarna, când opțiunile pentru legume proaspete sunt limitate și căutăm gusturi și arome care să ne amintească de sezonul mai cald.
Pentru a prepara o zacuscă delicioasă, citește rețeta de zacuscă țărănească de vinete. Iar ca bonus, pentru un gust autentic, îți vom spune când să adaugi în zacuscă, ingredientul care aduce culoare și o notă subtilă de dulceață.
Ingrediente
Cum se prepară
Vezi și Cât timp se fierbe zacusca. Secretul ca să reziste toată iarna și să nu prindă mucegai
Desigur, toate gospodinele știu că sucul de roșii, adăugat în zacuscă, va spori gustul și culoarea preparatului. Este important să țineți cont de momentul când se adaugă sucul de roșii în zacuscă, pentru că adăugat mai devreme, roșiile pot împiedica fierberea completă a legumelor. Așadar, sosul de roșii se adaugă în zacuscă după ce au fiert bine legumele și a scăzut nivelul de lichid, din oală. După ce ați adăugat sucul de roșii, mai lăsați zacusca să fiarbă, timp de 30 de minute, până când zacusca începe să iasă la suprafață. Când zacusca este gata, se pune fierbinte în borcane și se acoperă cu capacele bine strânse. Borcanele astfel pregătite, le punem la fiert într-o oală cu apă fierbinte pentru 35-40 minute, din momentul în care apa începe să fiarbă. Când acest timp a trecut, oprim focul și lăsăm borcanele să se răcească treptat în apa în care au fiert, apoi le păstrăm în cămară sau într-o încăpere răcoroasă.
Vezi și Zacuscă de vinete ca acum 100 de ani. Gospodinele de la țară păstrează rețeta asta cu sfințenie