Ce să adaugi la final în bulion ca să devină mult mai bun și gustos. Ingredientul de care puține gospodine știu

Bulionul de roșii făcut în casă iese delicios cu acest ingredient
Ce să adaugi la final în bulion ca să devină mult mai bun și gustos. Ingredientul de care puține gospodine știu

Sunt multe persoane care preferă să cumpere bulionul de roșii din comerț, însă nimic nu se compară cu gustul proaspăt și aromat al bulionului făcut în casă. Acesta este nelipsit din cămară în sezonul rece și aduce un plus de savoare oricărui preparat, fie că vorbim de supe sau mâncăruri cu sos. Iată ce să-i adaugi la final atunci când îl prepari!

Ingredientul care trebuie pus în bulion pentru un plus de savoare

Bulionul de roșii este atât de indispensabil când vine vorba de o listă de mâncăruri pe care le preparăm în timpul iernii! Deși poate părea complicat la prima vedere, acesta nu este foarte greu de preparat. În plus, dacă veți ține cont de anumite trucuri și veți adăuga și un ingredient secret, atunci succesul va fi garantat.

Încă de pe vremea bunicilor, prepararea bulionului era esențială! Așadar, pasta de roșii fără conservanți este nelipsită din cămara oricărei gospodine.

Citește și: Cât bulion se pune de fapt la zacuscă. Secretul gospodinelor pentru un gust echilibrat

Pentru ca bulionul să iasă delicios, trebuie să folosiți roșiile cărnoase, în niciun caz cele zemoase. Dacă roșiile sunt stricate, aruncați părțile alterate, în caz contrar, bulionul va mucegăi înainte să-l folosiți.  La bulion nu se adaugă sare sau conservant.

Totuși, pentru un plus de savoare și aromă, multe gospodine adaugă un mănunchi de frunze de țelină sau de busuioc la finalul fierberii bulionului.

Citește și: Când se pune bulionul la sarmale, de fapt. Secretul care îi dă tot gustul bun și delicios

Rețetă de roșii cu ardei

O altă rețetă de bulion de roșii preferată de toată lumea este cea în care se adaugă și ardei. Multe gospodine preferă acest bulion, folosindu-l de multe ori și pe post de zarzavat în ciorbe sau supe.

Ingrediente:

30 kg roșii cărnoase, bine coapte
15 kg ardei roșii kapia sau gogoșari
3 linguri cu vârf de sare pentru murături
3 linguri cu vârf de zahăr.

Mod de preparare:

Prima dată trebuie să fierbeți legumele, apoi să le dați prin mașina de tocat, iar amestecul obținut se pune la fiert, la foc mic, timp de 2-3 ore. Ulterior, când aproape compoziția este perfect fiartă, adăugați 3 linguri cu vârf de sare si 3 linguri cu vârf de zahar.

La final, puneți bulionul obținut în borcane sterilizate și se dă, din nou, într-un clocot. Borcanele se păstrează la loc răcoros!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *