Ce să adaugi la final în tocănița de cartofi. Singurul ingredient care îi dă o aromă aparte

Așa va ieși delicioasă
Ce să adaugi la final în tocănița de cartofi. Singurul ingredient care îi dă o aromă aparte

Tocănița de cartofi este, fără doar și poate, una dintre cele mai populare preparate de la noi din țară. Ea se pregătește foarte rapid și unde mai pui că nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o obține. În mod obișnuit, această mâncare gustoasă se face din cartofi, cârnați sau bacon și diverse legume. Dar ce trebuie să adaugi la final în preparat pentru un plus de aromă? Află răspunsul din rândurile de mai jos!

Ce ingredient să pui în tocănița de cartofi pentru un plus de aromă

Aproape că nu există român care să nu fi mâncat măcar o dată în viață tocăniță de cartofi. Acest preparat este extrem de apreciat la noi în țara, fiindcă este foarte gustos și ieftin. El se prepară simplu și nu necesită multă ingrediente.

Însă, ca să-i adaugi un plus de savoare, la final e bine să pui puțin pătrunjel. Acesta se toacă pe un fund de lemn, după care se pune în oală. Ulterior, aceasta se acoperă cu un capac și se lasă la răcit.

Cum se prepară cea mai bună tocăniță de cartofi

Hai să aflăm acum cum se face cea mai bună tocăniță de cartofi. Fii atent la toți pașii de mai jos și vei obține un preparat delicios. Toți membrii familie tale se vor linge pe degete.

Ingrediente

  • o jumătate de kilogram de cartofi
  • Bacon sau cârnați
  • o ceapă mare
  • o jumătate de ardei gras roșu
  • două lingurițe de boia dulce
  • o jumătate de linguriță de piper
  • o linguriță de sare
  • trei linguri de ulei
  • câteva fire de pătrunjel

Citește și Tocăniță de ciuperci de post cu mămăliguţă. Ce să adaugi la final în oală pentru un plus de savoare!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, curăță cartofii de coajă și taie-i cuburi. Ulterior, toacă ceapa mărunt, dar și ardeiul cubulețe. De asemenea, taie baconul sau cârnații rondele. Încinge uleiul, apoi adaugă ceapa ardeiul și baconul sau cârnații. Așteaptă circa cinci minute.

După ce a expirat timpul, pune sarea, boiaua și piperul. Amestecă totul foarte bine și pune cartofii deasupra. Amestecă din nou, apoi adaugă apă până ce aceasta acoperă cartofii.

Lasă totul la fiert la foc mediu. Așteaptă aproximativ o jumătate de oră. După ce s-au fiert cartofii, oprește focul și adaugă pătrunjelul tocat. Acum, acoperă cratița cu un capac si lasă mâncarea la răcit. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Tocăniță de cartofi cu afumătură. Ingredientul care o face mult mai gustoasă, ce trebuie neapărat să adaugi!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *