Ce să adaugi neapărat în salata de varză ca să iasă gustoasă. Ingredientul secret care îi dă o aromă deosebită

Sfaturi pentru a prepara salata de varză

Scris de: Oana Matei

22 Apr. 2023

Ce să adaugi neapărat în salata de varză ca să iasă gustoasă. Ingredientul secret care îi dă o aromă deosebită

Salata de varză este o opțiune sănătoasă și hrănitoare, bogată în vitamine și fibre, și poate fi potrivită pentru persoanele care urmează o dietă echilibrată sau care doresc să consume mai multe legume în alimentația lor. Salata de varză, albă sau roșie, este delicioasă amestecată cu diferite ingrediente, precum morcovi, ceapă, ardei gras, măsline, iaurt sau maioneză, și condimentată cu sare, piper, oțet sau suc de lămâie.

Cum faci o salată de varză moale și aromată?

Aceasta poate fi servită ca o salată rece, de obicei la temperatura camerei, și poate fi un aperitiv sau un fel de mâncare în sine. Pentru că varza este o legumă fibroasă, destul de tare, salata de varză poate fi fadă și greu de digerat. În rândurile următoare, îți arătăm cum poți prepara o salată de varză gustoasă și aromată.

Pentru ca salata de varză să aibă gust bun și textura crocantă, dar nu tare, iată două recomandări de care să ții cont:

  • secretul pentru ca varza să se înmoaie, este să o frămânți bine cu sare și să o lași într-o strecurătoare pentru 30 de minute. Varza va elibera apă, astfel salata de varza va avea o textură fermă, dar ușor de digerat. Totodată, gustul salatei de varză se va intensifica, prin acest procedeu.
  • vinegreta pentru salata de varză albă se prepară simplu din: apă, oțet alb și o linguriță de zahăr. Varza albă, în special dacă este tăiată fin, poate avea o anumită amărăciune naturală. Adăugarea unei cantități mici de zahăr poate reduce această amărăciune și poate aduce un echilibru plăcut de arome în salată. Zahărul este ingredientul special care dă o notă ușor dulceagă salatei tale de varză.

Vezi și Alimente bogate în fibre și magneziu. 20 de fructe și legume cu un conținut ridicat

Rețeta de salată de varză cu morcovi și iaurt

Ingrediente:

  • Varză proaspătă (varză albă sau varză roșie), tăiată mărunt sau tocată fin
  • Morcovi, rași
  • Ceapă roșie sau ceapă verde, tăiată mărunt (opțional)
  • Ardei gras, tăiat mărunt (opțional)
  • Măsline, tăiate în jumătăți (opțional)
  • Iaurt sau maioneză
  • Oțet sau suc de lămâie (opțional)
  • Sare și piper, după gustCum se prepară:
    1. Se toacă varza fin sau se dă pe răzătoare.
    2. Cu sare, varza se frământă bine și se pune într-o sită la scurs, pentru 20-30 de minute.
    3. Se adaugă morcovii rași, ceapa roșie sau ceapa verde tăiată mărunt, ardeiul gras tăiat mărunt și măslinele.
    4. Se condimentează cu sare și piper, după gust.
    5. Se adaugă iaurtul sau maioneza, sau în funcție de preferințe, oțet sau sucul de lămâie.
    6. Se pune salata în frigider, timp de aproximativ 15-30 de minute înainte de servire, pentru a permite să se dezvolte aromele și a obține o salată răcoritoare.

Vezi și De ce nu ar trebui să arunci apa în care fierbi varza. Întrebuințarea nebănuită pe care o are, vei fi surprins

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.2 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *