Ce să faci acum cu plantele din grădină. Așa vor înflori cât mai bogat până toamna târziu

Trcuri pentru o grădină plină cu flori pânătoana târziu.
Ce să faci acum cu plantele din grădină. Așa vor înflori cât mai bogat până toamna târziu

Luna iulie aduce cu ea multă căldură și soare strălucitor, creând condiții ideale pentru dezvoltarea plantelor din grădină. Pe măsură ce vara înflorește în toată splendoarea ei, este important să acordăm o atenție deosebită plantelor noastre, pentru a le ajuta să facă față temperaturilor ridicate. Iată, așadar, ce trebuie făcut în această perioadă a anului cu plantele din grădina noastră pentru a înflori cât mai bogat până în toamnă.

Ce să faci acum cu plantele din grădină

Din luna aprilie și cel târziu până în iunie este perioada optimă pentru plantare. Semințele sau răsadurile plantate în aceste luni au șanse foarte mari să devină plante mature până în iulie.

Luna iulie este luna în care te bucuri de florile deja plantate. Este o perioadă mult prea caldă pentru a mai planta semințe și răsaduri, pământul este ars de soare, ploile pot fi mai rare și nu este timpul potrivit pentru plante noi.

În schimb, este momentul potrivit pentru a le oferi florilor deja plantate îngrijirea adecvată. Acestea trebuie udate în mod corespunzător, trebuie curățate de bălării și nu în ultimul rând, trebuie fertilizate.

Acoperirea solului cu un strat de mulci, cum ar fi paie, rumeguș sau frunze uscate, va ajuta la reținerea umidității și la prevenirea creșterii buruienilor. De asemenea, mulcirea protejează rădăcinile plantelor de expunerea directă la soarele arzător.

În luna iulie, plantele sunt în plină perioadă de dezvoltare și au nevoie de nutrienți suplimentari. Aplică fertilizatori în straturile cu flori pentru a le ajuta să facă mai mulți boboci și pentru a fi mai viguroase și sănătoase.

Citește și: Florile tale preferate vor înflori tot anul dacă faci asta. Ce să adaugi în ghiveci, de fapt

Scapă plantele de dăunători cu ajutorul unui singur ingredient

Cu toții știm că majoritatea îngrășămintelor din comerț sunt chimice, iar pe lângă faptul că sunt scumpe, o bună parte dintre ele nu produc rezultatele așteptate.

Una dintre cele mai eficiente și la îndemnă variante este drojdia. Acest ingredient conține toți nutrienții necesari plantelor tale: fosfor, potasiu, azot și vitamine din grupul B.

Citește și: Secretul de la pepinieră pentru mușcate pline de flori. Ingredientul special care face diferența

Ai nevoie de:

  • 50 g de drojdie (un cub mic)
  • 1 l de apă caldă

Toarnă puțină apă într-un recipient și  adaugă 50 g de drojdie. Amestecă și lasă apoi la infuzat timp de două ore.

După ce au trecut cele două ore, soluția obținută trebuie să fie diluată într-un recipient cu 1 litru de apă caldă. Important de menționat este faptul că soluția trebuie să fie diluată în raport de 1:5 cu apa. Îngrășământul obținut va fi utilizat în funcție de sezon, primăvară și vară, toamnă și iarnă:

  • Primăvara și vara – se folosește îngrășământul la un interval de 10 zile.
  • Toamna și iarna – se aplică o dată pe lună.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *