Clătitele lipite de tigaie reprezintă o mare problemă. Atunci când vrei să te bucuri de un desert rapid, te confrunți cu această problemă și încerci să îți dai seama unde ai greșit. Ce să faci de acum înainte ca să nu se lipsească clătitele.
Unul dintre motivele pentru care se lipesc clătitele este faptul că rețeta nu este respectată. Atunci când folosești prea multă făină, aluatul este prea gros și clătitele se lipesc. De asemenea, și dacă pui prea mult lapte se va întâmpla același lucru.
După ce ai făcut aluatul și te-ai asigurat să ai respectat rețeta, este indicat să îl lași vreme de 30 de minute. Moleculele de făină vor avea timp pentru a se combina cu celelalte ingrediente, potrivit stiridinlume.ro.
O altă cauză pentru lipirea clătitelor este faptul că tigaia este necorespunzătoare. Pentru clătite este indicat ca tigaia să aibă o suprafață caldă uniform, iar compoziția să se întărească în totalitate în același timp.
Chiar dacă folosești o tigaie antiaderentă este important să folosești puțin ulei. În timp, tigăile se pot zgâria și atunci clătitele se lipesc. Unge tigaia cu puțin ulei înainte să pui aluatul și o să vezi că nu se mai lipesc clătitele.
Și temperatura reprezintă un factor important atunci când facem clătite. Nu trebuie să fie prea mare deoarece clătitele se vor coace prea repede și se vor arde. Iar dacă tigaia nu e încălzită aluatul se va lipi, la fel.
Potrivit lui chef Florin Dumitrescu după ce ați amestecat ingredientele pentru clătite adăugați puțin bere și câteva picături de ulei. În acest mod, clătitele vor ieși pufoase și nu vor risca să se usuce.
Pentru umplutură Florin Dumitrescu spune: prăjiți nucile în tigaie, fără ulei. Le lăsați la răcit, apoi amestecați cu mierea. Serviți clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme, în funcție de preferințe.