Ce să faci ca să nu se lipească clătitele. Greșeala banală de evitat

Ca să faci clătite perfecte e nevoie să știi anumite reguli
Ce să faci ca să nu se lipească clătitele. Greșeala banală de evitat

Clătitele lipite de tigaie reprezintă o mare problemă. Atunci când vrei să te bucuri de un desert rapid, te confrunți cu această problemă și încerci să îți dai seama unde ai greșit. Ce să faci de acum înainte ca să nu se lipsească clătitele.

De ce se lipesc clătitele? Nerespectarea rețetei

Unul dintre motivele pentru care se lipesc clătitele este faptul că rețeta nu este respectată. Atunci când folosești prea multă făină, aluatul este prea gros și clătitele se lipesc. De asemenea, și dacă pui prea mult lapte se va întâmpla același lucru.

Aluatul de clătite trebuie lăsat “să se odihnească”

După ce ai făcut aluatul  și te-ai asigurat să ai respectat rețeta, este indicat să îl lași vreme de 30 de minute. Moleculele de făină vor avea timp pentru a se combina cu celelalte ingrediente, potrivit stiridinlume.ro.

Tigaia pentru clătite este foarte importantă

O altă cauză pentru lipirea clătitelor este faptul că tigaia este necorespunzătoare. Pentru clătite este indicat ca tigaia să aibă o suprafață caldă uniform, iar compoziția să se întărească în totalitate în același timp.

Ce să faci ca să nu se lipească clătitele. Tigaia trebuie unsă

Chiar dacă folosești o tigaie antiaderentă este important să folosești puțin ulei. În timp, tigăile se pot zgâria și atunci clătitele se lipesc. Unge tigaia cu puțin ulei înainte să pui aluatul și o să vezi că nu se mai lipesc clătitele.

Temperatura optimă de gătire a clătitelor

Și temperatura reprezintă un factor important atunci când facem clătite. Nu trebuie să fie prea mare deoarece clătitele se vor coace prea repede și se vor arde. Iar dacă tigaia nu e încălzită aluatul se va lipi, la fel.

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru clătite

Potrivit lui chef Florin Dumitrescu după ce ați amestecat ingredientele pentru clătite adăugați puțin bere și câteva picături de ulei.  În acest mod, clătitele vor ieși pufoase și nu vor risca să se usuce.

Pentru umplutură Florin Dumitrescu spune: prăjiți nucile în tigaie, fără ulei. Le lăsați la răcit, apoi amestecați cu mierea. Serviți clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme, în funcție de preferințe.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *