Căderea părului este o problemă cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații. Mulți oameni intră în panică atunci când încep să își piardă podoaba capilară și ar face orice pentru a remedia problema. Iată ce să faci ca să nu-ți mai cadă firele de păr! Aceste trucuri pot fi de mare ajutor.
Părul se regenerează constant, iar căderea unui anumit număr de fire de păr, pe zi, este normală. Dermatologii spun că nu extistă motive de îngrijorare dacă pierdem între 50 și 150 de fire de păr pe zi. Ar trebui însă să ne punem semne de întrebare dacă ne confruntăm cu o cădere masivă a părului și să luăm atitudine.
În ceea ce le privește pe femei, părul are etape de creștere și etape în care stagnează, care se succedă. Pierdem mai multe fire de păr primăvara și toamna, după care părul ar trebui să se regenereze. Dacă avem constant fire de păr scurte, așa-numitele baby-hairs, nu este cazul să ne facem griji.
Părul poate să cadă însă și din motive hormonale, iar multe femei se confruntă cu această problemă la câteva luni după ce au născut. Nu ar trebui omise nici cauzele medicale: anumite carențe din organism, unele boli sau diferite tratamente pot avea ca efect secundar căderea părului.
Citește și: Cum își îngrijește Alexia Țalavutis părul creț. Ritualul de la care vedeta nu se abate VIDEO EXCLUSIV
A pieptăna părul prea des sau prea mult poate să ducă la ruperea firelor de păr și la subțierea acestora. Nu piepăta părul decât atunci când este necesar și nu o face în niciun caz când părul este ud, deoarece este mai fragil.
Coafatul în exces sau faptul că prindem părul cu tot felul de elastice, agrafe și cleme fac ca multe fire de păr să se rupă sau să fie smulse de la rădăcină. Lasă părul mai mult liber sau prinde-l cu accesorii care nu îl agresează.
Citește și: Cum poți să-ți usuci părul rapid fără uscător. Idei și trucuri utile
Deși sună ciudat, spălatul prea des poate face părul să fie mai gras, dar și să se rupă mai ușor. Părul ar trebui să fie spălat de două ori pe săptămână, nu mai des.
Fiindcă tot a venit vorba despre spălarea părului, ar trebui să ai grijă și la felul în care îl ștergi și usuci. Fă mișcări blânde atunci când îl ștergi cu prosopul și evită să îl agresezi.
Citește și: Greșeala majoră pe care o faci când te speli pe cap. Părul devine mai fragil așa
Dacă este posibil, lasă părul să se usuce în mod natural în proporție de 90%, după care îl poți coafa. În acest fel, îl expui la mai puțină căldură și nu se va mai rupe așa de ușor.
Câteva minute de masaj la nivelul scalpului pot face minuni. Masează în timp ce speli părul, dar și în fiecare seară, timp de câteva minute. Zona scalpului va fi mai bine vascularizată și, în acest fel, rădăcina firului de păr va deveni mai puternică.