Majoritatea gospodinelor știu câtă bătaie de cap este să fierbi carnea de găină de țară. Totuși, există trucuri simple care ajută carnea să fiarbă mai repede și să devină mai moale.
Toate gospodinele știu că o carne de găină de țară se fierbe extrem de greu față de carnea de pui care se regăsește pe rafturile magazinelor. Așadar, dacă doriți să preparați o pasăre de la țară, iar carnea să fie fragedă și suculentă, poți apela la unul dintre trucurile de mai jos.
Dacă aveți o găină mai bătrână, o puteți fierbe la oala sub presiune. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați pasărea în apă și se lasă la fiert într-o oală cu presiune. Nu uita să o mai verifici pentru a știi când este gata.
O altă metodă de a grăbi fierberea, este să puneți găina înainte în saramură. Pentru acest procedeu aveți nevoie de sare, zahăr și apă care se vor pune într-o oală mare, apoi se adaugă puiul în ea. Se lasă între 12-24 de ore. Se pot adăuga și condimente, usturoi, ceapă, oregano sau piper.
Apoi, apa se încălzește treptat, până ajunge să fie fiartă. În acest mod, se vor dizolva toate ingredientele. Se lasă la răcit, apoi se adaugă carnea de țară și se fierbe.
Dacă doriți o saramură uscată, ungeți carnea cu toate ingredientele menționate mai sus și se lasă câteva ore în frigider la marinat. Abia a doua zi se poate prepara carnea așa cum vă doriți.
De asemenea, pentru a grăbi fierberea cărnii de găină de țară, pune în oală o linguriţă inoxidabilă, alături de un păhărel de ţuică sau o linguriţă de zahăr.
După ce carnea devine moale și fragedă, scoate linguriţa inoxidabilă şi adăugă legumele.
Dacă vreți să consumați carne de găină de țară, dar ați uitat să o scoateți din congelator, nu vă faceți griji. O puneți într-o oală alături de câteva legume și suc de roșii și aprindeți focul mic al aragazului. Așadar, veți ținea pasărea la fiert câteva ore bune, până se fierbe total.
Dacă nu vreți să folosiți aragazul, pasărea se poate introduce și la cuptor. Carnea de găină se pune într-o tigaie cu ulei, sare și piper. Se lasă la 120-150 de grade Celsius și se verifică din când în când pentru a vă asigura că este gata, fără să o ardeți.
Citește și: Trucul pentru a fierbe carnea mai repede. Ce trebuie să pui în apă, de fapt. Secretul gospodinelor iscusite