Ce să faci cu ceapa, înainte de a o pune în salata de vinete. Îi schimbă complet gustul, doar așa o vei prepara de acum încolo

Va avea o savoare aparte

Scris de: Daoud Andra

04 Jul. 2024

Ce să faci cu ceapa, înainte de a o pune în salata de vinete. Îi schimbă complet gustul, doar așa o vei prepara de acum încolo

Salata de vinete este unul dintre cele mai iubite preparate ale verii. Aroma de vinete proaspăt coapte nu se compară cu nimic și fiecare gospodină are o modalitate preferată de a face această salată. Un truc care va schimba complet gustul și textura salatei are legătură cu ceapa pe care o adăugăm în compoziție.

Cum alegi vinetele pentru copt

Preparatele de sezon au un gust aparte, iar salata de vinete și cea de ardei copți sunt unele dintre cele mai iubite preparate ale verii. Pentru un gust aparte, este important cum alegem și cum coacem vinetele, dar și cum preparăm salata propriu-zisă.

Alege vinete bine coapte, ferme, cât mai proaspete, fără lovituri sau porțiuni moi. Spală-le cu apă rece și coace-le fie pe grătar, fie în cuptorul aragazului, fie direct pe flacără. Întoarce-le pe toate părțile, pentru a se coace uniform, iar când sunt gata, lasă-le să se răcească.

Vezi și: Ce trebuie să faci cu vinetele înainte de a le pune pe grătar. Cât se coc, de fapt, pontul marilor bucătari

Curăță vinetele de coajă și pune-le la scurs într-o sită, pentru a scăpa de excesul de apă, apoi toacă-le cu un cuțit obișnuit sau cu unul din lemn. Vinetele coapte pot fi preparate imediat sau pot fi puse în punguțe, la congelator și se păstrează foarte bine peste iarnă.

Cum prepari salata de vinete

În ceea ce privește salata, există mai multe rețete. Unele gospodine adaugă maioneză, altele doar ulei. Unele pun ceapă, altele o evită, pentru că poate da salatei un gust înțepător. Pentru a scăpa de această problemă și pentru a da vinetelor un gust deosebit, ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei, cu puțină sare.

Vezi și: Cum să prepari cea mai bună salată de vinete cu ardei copți. Ingredientul secret care-i dă un gust deosebit

Vinetele tocate se mixează cu sare și cu un gălbenuș de ou crud, după care se adaugă ceapa călită, cu tot cu ulei și se mai mixează câteva minute, pentru a omogeniza compoziția. Ceapa prăjită dă o savoare aparte vinetelor și nu le face să fie iuți. Aceasta este o rețetă rapidă de salată de vinete, cu gălbenușul și uleiul adăugate separat.

Dacă preferi salata de vinete cu maioneză, scurge uleiul de la ceapa călită înainte de a o adăuga, pentru ca salata să nu aibă un gust greu. De asemenea, maioneza se poate înlocui cu o lingură de tahini, dacă îți place aroma orientală a pastei de susan.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *