Atunci când gătim supă, majoritatea dintre noi punem în oală toate legumele pe care le avem la îndemână pentru a crea un gust savuros și o textură plină de culoare. Sunt multe lucruri pe care le putem face cu legumele rămase din supă, însă bucătarii de top împărtășesc un truc deosebit.
Ce poți face cu legumele fierte rămase de la supă
Această rețetă uimitoare a fost creată pentru a împiedica risipa alimentelor, este ușor de făcut și, bineînțeles, delicioasă. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a prepara chiftele din legumele fierte rămase din supă.
Ingrediente:
- 2-3 căni de legume rămase din supa de legume (piure)
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- 1 cățel de usturoi, tăiat mărunt
- 1 ou
- 1/2 cană de pesmet
- sare, piper, boia, ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjel sau busuioc
Cum se prepară:
- Într-un castron amestecă legumele rămase din supă, ceapa și usturoiul tăiat mărunt.
- Bate un ou într-un castron și adaugă-l la amestecul de legume.
- Pune treptat pesmetul și amestecă bine, astfel încât compoziția să fie omogenă și să se poată forma chiftelele.
- Dă-le forma pe care o vrei (rotunde sau ovale).
- Încălzește o tigaie mare și toarnă ulei vegetal sau unt (opțional) pentru a prăji chiftelele.
- Așază chiftelele în tigaie și prăjește-le pe ambele părți până când devin aurii și crocante.
- După ce chiftelele sunt gata, scoate-le din tigaie și pune-le pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta excesul de ulei.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Aceste chiftele se pot coace și în cuptor. Merg de minune cu sos delicios de iaurt cu usturoi. De asemenea, poți folosi chiftelele la sandviș, salată sau pastă tartinabilă.
Vezi și Secretul celor mai fine și gustoase găluște. Fă asta când le pui la fiert, în supă. Așa nu se vor sfărâma niciodată
Mai multe idei de folosire a legumelor din supă
- Salată a la russe: în legumele fierte și tocate mărunt adaugă castraveți în oțet și o lingură de maioneză sau iaurt, dacă vrei să fie mai dietetică.
- Plăcintă cu legume: cu ajutorul unui aluat simplu sau chiar foietaj, poți crea o plăcintă colorată și sănătoasă. Adaugă brânzeturi, ierburi aromatice și chiar ouă pentru un plus de consistență.
- Rulouri de legume: fie că alegi să folosești foi de orez, foi de tortilla sau frunze de salate, la care să adaugi sosul preferat, poți transforma aceste legume într-o gustare delicioasă.
Vezi și Nu mai fierbe găluștele direct în supă. Greșeala pe care mulți o fac, strică tot gustul
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!