Șnițelele se numără printre cele mai populare preparate culinare. Se pregătesc rapid și ușor, se potrivesc perfect alături de cartofi prăjiți sau piure și sunt pe placul întregii familii. Pentru un rezultat perfect, trebuie însă să ții cont de câteva aspecte. Ce să faci cu șnițelele de porc înainte de a le pune în tigaie și cum obții crusta perfectă.
Rețeta originală de șnițele presupune să folosești carne de vită. În bucătăria tradițională însă, se pot obține șnițele delicioase și din carne de pui sau porc. Mușchiul de porc fără grăsime este o carne excelentă pentru a prepara șnițele gustoase și fragede. Indiferent ce tip de carne folosești, bucata nu trebuie să fie nici prea groasă, nici prea subțire.
Citește și: Nu mai da șnițelele de pui prin făină. Ingredientul secret care le face mai crocante și mai gustoase
Dacă felia de carne este prea groasă, riști ca aceasta să nu se gătească la interior. Dacă este prea subțire, în schimb, există riscul să se usuce în timpul prăjirii și să obții șnițele fără gust. Indiferent de tipul cărnii, grosimea ideală a bucăților pentru șnițel este de 4-5 milimetri. Dacă bucățile de carne sunt mai groase, le poți subția bătându-le cu un ciocan pentru șnițele.
În cazul cărnii de pui, trebuie să fii atent, pentru că fibra cărnii se poate distruge foarte ușor. Folosește folie alimentară, cu care să acoperi carnea, și bate-o din mijloc către exterior, astfel încât să o întinzi, fără să distrugi fibrele.
Pentru ca șnițelele să fie crocante la exterior și fragede în interior, crusta nu trebuie să fie foarte groasă. Folosește metoda clasică pentru a crea acel pane perfect: făină, ou și pesmet. Poți opta pentru pesmet panko sau chiar fulgi de porumb mărunțiți, dacă vrei o crustă foarte crocantă.
Un alt aspect de care trebuie să ții cont este că șnițelele se prăjesc imediat după ce le-ai trecut prin făină, ou și pesmet. Cu cât le lași mai mult timp cu această crustă înainte de a le prăji, cu atât vor deveni mai uscate și vor căpăta o textură neplăcută, cauciucată.
Citește și: Ce trebuie să pui de fapt în făină când faci șnițele. Ingredientul care le face mult mai gustoase
Pune sare peste bucățile de carne și pregătește câte un vas cu făină, ou bătut și pesmet. Pune o tigaie cu ulei la încins și trece fiecare bucată de carne prin făină, ou și pesmet, chiar înainte de a le prăji. Pune șnițelele imediat în tigaia cu ulei încins și rumenește-le timp de câteva minute pe fiecare parte. Când sunt gata, scoate șnițelele de porc pe hârtie de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.