Sarmalele cu foi de varză sunt un deliciu apreciat de foarte mulți români. Dar pentru ca preparatul să fie cu adevărat o încântare pentru papilele gustative, exită anumite trucuri pe care trebuie să le cunoști. Regretatul jurnalist și gastronom Radu Anton Roman avea un truc genial, pe care l-a împărtășit cu fanii săi. Iată ce trebuie să faci cu varza înainte de a o pune la murat.
Varza este unul dintre ingredientele principale ale sarmalelor, motiv pentru care trebuie să știm din timp cum să o pregătim.
Varza murată se numără printre murăturile pe care gospodinele le pun pentru sezonul rece. Iar pentru a avea o varză murată delicioasă, este necesar să cunoaști câteva secrete.
Regretatul gastronom Radu Anton Roman, apreciat pentru sfaturile sale culinare pe care le-a lăsat moștenire în cărțile pe care le-a scris, ne dezvăluie un truc care ne va ajuta să avem o varză murată cu un gust absolut delicios.
Înainte de a pune varza la murat, spune jurnalistul, este foarte important ca aceasta să fie ținută afară în jur de două săptămâni, așa se va frăgezi.
De asemenea, un alt secret pentru a avea o varză murată aromată constă în alegerea butoiului potrivit. Acesta trebuie să fie făcut din lemn de stejar, în niciun caz din plastic.
Înainte de a pune legumele la murat în butoi, acesta trebuie să aibă și el parte de o pregătire adecvată. Astfel, va trebui opărit, iar în apa folosită pentru acest proces se toarnă apoi un kilogram de var nestins.
Soluția obținută se lasă să acționeze în jur de 24 de ore. A doua zi, se repetă spălarea, cu câteva ape clocotite. La fel vom proceda și cu capacul butoiului.
Pentru ca zeama de varză să fie limpede și aromată, este recomandat să folosești un butoi în care înainte s-a păstrat țuica.
Pentru o varză murată delicioasă, ai nevoie de următoarele ingrente:
Încearcă această rețetă de varză murată și vei fi uimit de cât de gustoasă și aromată va ieși. Doar așa o vei face de acum.