Ce să faci cu varza înainte de a o pune la murat. Trucul lui Radu Anton pentru un gust de excepție

Secretul pentru o varză murată gustoasă și aromată.
Ce să faci cu varza înainte de a o pune la murat. Trucul lui Radu Anton pentru un gust de excepție

Sarmalele cu foi de varză sunt un deliciu apreciat de foarte mulți români. Dar pentru ca preparatul să fie cu adevărat o încântare pentru papilele gustative, exită anumite trucuri pe care trebuie să le cunoști. Regretatul jurnalist și gastronom Radu Anton Roman avea un truc genial, pe care l-a împărtășit cu fanii săi. Iată ce trebuie să faci cu varza înainte de a o pune la murat.

Ce să faci cu varza înainte de a o pune la murat

Varza este unul dintre ingredientele principale ale sarmalelor, motiv pentru care trebuie să știm din timp cum să o pregătim.

Varza murată se numără printre murăturile pe care gospodinele le pun pentru sezonul rece. Iar pentru a avea o varză murată delicioasă, este necesar să cunoaști câteva secrete.

Regretatul gastronom Radu Anton Roman, apreciat pentru sfaturile sale culinare pe care le-a lăsat moștenire în cărțile pe care le-a scris, ne dezvăluie un truc care ne va ajuta să avem o varză murată cu un gust absolut delicios.

Înainte de a pune varza la murat, spune jurnalistul, este foarte important ca aceasta să fie ținută afară în jur de două săptămâni, așa se va frăgezi.

Citește și: Planta pe care să o adaugi în butoiul cu varză murată ca să rămână crocantă toată iarna. Gospodarii iscusiți o folosesc de ani buni

De asemenea, un alt secret pentru a avea o varză murată aromată constă în alegerea butoiului potrivit. Acesta trebuie să fie făcut din lemn de stejar, în niciun caz din plastic.

Înainte de a pune legumele la murat în butoi, acesta trebuie să aibă și el parte de o pregătire adecvată. Astfel, va trebui opărit, iar în apa folosită pentru acest proces se toarnă apoi un kilogram de var nestins.

Soluția obținută se lasă să acționeze în jur de 24 de ore. A doua zi, se repetă spălarea, cu câteva ape clocotite. La fel vom proceda și cu capacul butoiului.

Pentru ca zeama de varză să fie limpede și aromată, este recomandat să folosești un butoi în care înainte s-a păstrat țuica.

Ingrediente pentru varza murată

Pentru o varză murată delicioasă, ai nevoie de următoarele ingrente:

Citește și: De ce se pun gutui la varza murată. Trucul din bătrâni care o face delicioasă, doar așa vei proceda de acum încolo

  • între 20 și 25 de verze, potrivite ca mărime
  • 20 crengi de mărar uscat
  • 10 rădăcini de hrean
  • 10 legături de cimbru uscat
  • patru sau cinci pumni boabe de porumb
  • un kilogram și jumătate de sare grunjoasă
  • un pahar de piper boabe
  • trei sau patru gutui galbene

Încearcă această rețetă de varză murată și vei fi uimit de cât de gustoasă și aromată va ieși. Doar așa o vei face de acum.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.4 32 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *